Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέτσας: Ιστορικές ευθύνες της αντιπολίτευσης εάν καταψηφίσει την συμφωνία με την Γαλλία

Για την αμυντική συνεργασία με την Γαλλία, εν όψει της ψήφισής της στη Βουλή αλλά και για το καθεστώς ελευθερίας των εμβολιασμένων μίλησε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης έκανε λόγο για μια ιστορική συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία αλλά και για ιστορικές ευθύνες της αντιπολίτευσης αν ψηφίσει «όχι» στην ψηφοφορία.

Κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση της συμφωνίας με την Γαλλία, ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε την σημασία της αμυντικής συνεργασίας για 3 λόγους:

  • Αναβάθμιση στο επιχειρησιακό πεδίο για το ναυτικό
  • Απόκτηση Rafalle
  • Γενική αναβάθμιση της στρατιωτικής αυτονομίας της Ευρώπης

Ο κ. Πέτσας επέστησε την προσοχή όσον αφορά την Τουρκία, ιδιαίτερα σε βραχυπρόθεσμα πλαίσια όπως είπε, ενώ σχολίασε ως έωλα τα επιχειρήματα της γειτονικής χώρας περί αποστρατικοποίησης όταν μάλιστα απειλούν συνεχώς κράτη της Ανατολικής Μεσογείου.

Για την στάση που πρέπει να κρατήσει η ελληνική πλευρά δήλωσε τα εξής: «Δείξαμε και στο πρόσφατο παρελθόν ότι μπορούμε να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Όταν το εκπέμπουμε αυτό με σαφήνεια και απόλυτη καθαρότητα θα συνεχίσουμε να έχουμε καλές σχέσεις. Αν εμφανιστούμε διαλλακτικοί σε τέτοια θέματα τότε μπορεί να έχουμε πρόβλημα, για αυτό συνεχίζουμε με αυτή την στρατηγική επιλογή».

«Έχουμε εξαντλήσει κάθε μέσο πειθούς για την πανδημία»

Αναφορικά με το καθεστώς ελευθερίας για τους εμβολιασμένους στην εστίαση, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, ο κ. Πέτσας εκτίμησε ότι αυτό θα αποτελέσει έναν τρόπο για να πειστούν οι αναποφάσιστοι, συγκρίνοντας τον εαυτό τους με κάτι άλλο : ότι ο εμβολιασμένος, σταδιακά, αποκτά όλες τις ελευθερίες που είχε πριν.

«Όταν έχουν εξαντληθεί όλα τα εργαλεία πειθούς, όταν έχουμε καθημερινά ατράνταχτα στοιχεία (9/10 ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ) τότε δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για την πειθώ», σχολίασε έπειτα για τους διστακτικούς απέναντι στον εμβολιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η πιο φιλόδοξη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου πέφτει τα ξημερώματα στη μάχη των Οσκαρ ελπίζοντας για το καλύτερο. Και το λέμε αυτό γιατί όλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίδρασή της για την επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο εκφράζει με δήλωσή της η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. “Με τη...

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Όσκαρ 2024. Το “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφιο για Όσκαρ σε 11 κατηγορίες. Αναλυτικά οι ταινίες και...

ΕΛΛΑΔΑ

H «Βάρδια» (Dogwatch) είναι ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ για τους μισθοφόρους που προστατεύουν πλοία από επιθέσεις πειρατών. Ο δημιουργός του, Γρηγόρης Ρέντης, μίλησε στην εκπομπή...