Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα μυστικά του εκπληκτικού νέου πρωτότυπου της Nissan

Το Nissan Concept 20-23 σχεδιάστηκε από μια ομάδα που περιλαμβάνει αρκετά νεότερα στελέχη της Nissan Design Europe, με την απλή οδηγία να σχεδιάσουν χωρίς περιορισμούς ένα αυτοκίνητο το οποίο θα ήθελαν να οδηγούν στους δρόμους της πόλης όπου εργάζονται. Τα αποκαλυπτήρια του νέου Concept 20-23 έλαβαν χώρα σε μια πλωτή εξέδρα αγκυροβολημένη ακριβώς έξω από το NDE.

Στο τμήμα Basin Paddington του καναλιού Grand Union, το οποίο αποτελεί βασικό μέρος του μοναδικού τοπίου γύρω από το NDE. Το όνομα Concept 20-23 αντικατοπτρίζει τα 20 χρόνια της NDE στην καρδιά του Λονδίνου, καθώς και το παραδοσιακό νούμερο 2 (ni) 3 (san) της εταιρείας αλλά και το τρέχον έτος. Συνεχίζει επίσης μια μακρά παράδοση της Nissan να φέρνει εντυπωσιακά σχέδια στον κόσμο των hatchback και των αυτοκινήτων πόλης.

Με την κληρονομιά των λεγόμενων αυτοκινήτων Pike της Nissan, όπως τα Be-1, Pao, Figaro και S-Cargo, το Concept 20-23 αποτελεί φέρνει μια νέα πρόταση σε αυτή την μακρά παράδοση στα μικρά αυτοκίνητα. Μιλώντας για το Concept 20-23 κατά την αποκάλυψή του στο Λονδίνο, ο Αλφόνσο Αλμπάϊσα, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Nissan για την παγκόσμια σχεδίαση, δήλωσε:

“Η νεανική ομάδα εδώ στο NDE έλαβε μια απλή σύντομη οδηγία: σχεδιάστε ένα διασκεδαστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που θα θέλατε να οδηγείτε καθημερινά στο Λονδίνο. Το 20-23 Concept είναι ένα συμπαγές hatchback που επηρεάζεται έντονα από τον διαδικτυακό κόσμο. Προσωπικά λατρεύω τον τρόπο που εκφράζει το πώς διασταυρώνονται οι κόσμοι της σύγχρονης ζωής στην πόλη, του διαδικτυακού παιχνιδιού και της κινητικότητας μηδενικών εκπομπών”.

Η μοντέρνα ανατροπή σε αυτό το παιχνιδιάρικο μικρό αυτοκίνητο αντικατοπτρίζει τόσο τον κόσμο των διαδικτυακών αγώνων όσο και τη συμμετοχή της Nissan στη Formula E. Το 3-θυρο hatchback Concept 20-23 διαθέτει εξαιρετικά αεροδυναμικά στοιχεία εμπρός και πίσω, τα οποία κατευθύνουν τη ροή του αέρα μακριά από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, μέσα από ανοίγματα για την ψύξη των φρένων και έξω, μέσω αεραγωγών ακριβώς πίσω από τους μπροστινούς τροχούς.

Το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου αποτελείται από ένα επίπεδο το οποίο συνεχίζει αρμονικά μέχρι την κορυφή του καπό, δίνοντας στο μπροστινό μέρος μια απροσδόκητα καθαρή επιφάνεια. Εδώ είναι τοποθετημένοι οι μπροστινοί προβολείς, με τη χαρακτηριστική εμφάνισή τους να αποτελείται από ένα λεπτό επάνω και κάτω ημικύκλιο και να ενισχύεται από μια αιχμηρή δέσμη χάρη στην τεχνολογία LED. Το φλας είναι μέρος της ίδιας ημικυκλικής μονάδας LED.

Το αποτέλεσμα στο μπροστινό μέρος του Concept 20-23 είναι μια φιλική εμφάνιση, παρόλα τα πολύπλοκα σχήματα που διέπουν τη ροή του αέρα. Από το πλάι, ο δυναμικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από εκτεταμένους θόλους που καλύπτουν μεγάλους τροχούς με ελαστικά χαμηλού προφίλ. Η επάνω πλευρά των θόλων εμπρός και πίσω διαθέτει αεριζόμενες περσίδες για μείωση της πίεσης που μπορεί να δημιουργήσει αεροδυναμικές αντιστάσεις.

Η καμπυλότητα των θόλων τελειώνει απότομα στο χαμηλότερο επίπεδο, όπου γωνιακές διασταυρώσεις πλαισιώνουν την έξοδο αέρα πίσω από τον μπροστινό τροχό. Και οι ίδιες γωνιακές σχισμές στους θόλους των πίσω τροχών επιτρέπουν στη ροή του αέρα προς τα πίσω φρένα. Στο πίσω μέρος, μια μεγάλη μονοκόμματη αεροτομή αναδύεται αρμονικά από τη ράγα οροφής, ενώ η ορατότητα πίσω δεν εμποδίζεται καθόλου, παρά τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι 550 αυτοί -κατά κύριο λόγο συλλέκτες- που θα αποκτήσουν τη “Ducati Diavel for Bentley” από μια άποψη είναι πολλοί, αν τους συγκρίνουμε με...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μετά το λανσάρισμα των 16 ηλεκτρικών πρωτοτύπων από τον ίδιο τον Άκιο Τογιόντα το Δεκέμβριο του 2021, η Toyota ανέβασε ραγδαία το ρυθμό εξέλιξης...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η SUV Alfa Romeo Tonale θα υποδέχεται το κοινό στο Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, 15123 Μαρούσι) έως και την Πέμπτη 4/1/2024. Το αυτοκίνητο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα van οχήματα διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στις πόλεις μας, κυρίως λόγω του αυξανόμενου αριθμού των δεμάτων που παραδίδουν αλλά η κίνησή τους...