Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο αντίλογος στα ηλεκτρικά SUV, έρχεται με το Ioniq 6- Τιμές στην Ελλάδα

Το Ioniq 6, το αεροδυναμικά σμιλεμένο “Electrified Streamliner”, μεγιστοποιεί την αυτονομία και κάνει καινοτόμο χρήση βιώσιμων υλικών, προσδίδοντας υψηλή ποιότητα στην νέα EV εποχή, μένοντας “μακριά” από τα πρότυπα των SUV προτάσεων του είδους. Εμπνευσμένο από το Prophecy EV Concept της Hyundai, το ολοκαίνουριο Ioniq 6 χαρακτηρίζεται από καθαρές, απλές γραμμές και αεροδυναμική σχεδίαση.

Το Ioniq 6 επιδεικνύει μοναδικό συνδυασμό υψηλής ενεργειακής αποδοτικότητας και χρήσης βιώσιμων υλικών. Ο σχεδιασμός του Ioniq 6 ήταν εξαρχής ανθρωποκεντρικός, με τον εσωτερικό χώρο να αναπτύσσεται ταυτόχρονα με την εξωτερική του μορφή. Καταβλήθηκαν προσπάθειες για τη μεγιστοποίηση και τη βελτιστοποίηση του εσωτερικού χώρου, με αποτέλεσμα μια μοναδική σιλουέτα και ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό.

Όπως το βραβευμένο Ioniq 5, έτσι και το Ioniq 6 εφαρμόζει μία σχεδιαστική στρατηγική διαφοροποίησης, που δίνει σε κάθε μοντέλο μια μοναδική εμφάνιση, όπως τα πιόνια του σκακιού. Με πελατοκεντρική νοοτροπία, η Hyundai σχεδιάζει έχοντας στο επίκεντρο τους διαφορετικούς τρόπους ζωής των πελατών της, αντί να υιοθετεί μια ενιαία προσέγγιση για όλους.

Το Ioniq 6 διαθέτει εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) μόλις 0,21, υποβοηθούμενο από απλές αλλά ελκυστικές καμπύλες και μία σειρά χαρακτηριστικών όπως είναι το χαμηλό ρύγχος, οι ενεργοί πρόσθιοι αεραγωγοί, το μειωμένο διάκενο μεταξύ τροχού και θόλου, το πλήρες κάλυμμα κάτω από το αμάξωμα, οι ειδικά σχεδιασμένοι διαχύτες καθώς και οι προαιρετικοί ψηφιακοί πλευρικοί καθρέπτες.

Περαιτέρω ενίσχυση στην αξιοζήλευτη αεροδυναμική ικανότητα του Ioniq 6 αποδίδει η ελλειπτική αεροτομή και οι διαχωριστικές «παγίδες» και στις δύο πλευρές του πίσω προφυλακτήρα. Το Ioniq 6 ενσωματώνει επίσης πάνω από 700 παραμετρικά pixels σε διάφορα σημεία, όπως στους προβολείς, στα πίσω συνδυαστικά φώτα, στους πρόσθιους κάτω αισθητήρες, στο περίγραμμα αεραγωγών και στις ενδείξεις της κεντρικής κονσόλας, ενισχύοντας την ταυτότητα της υπογραφής Ioniq σε όλο το όχημα.

Το όχημα είναι εύκολο να αναγνωριστεί τη νύχτα, χάρη στο εντυπωσιακό ψηλά τοποθετημένο τρίτο φως φρένων που ενσωματώνεται στην πίσω αεροτομή. Για να τονιστεί περαιτέρω η μοναδικότητα του Ioniq 6, το λογότυπο «H» της Hyundai τοποθετείται στο μπροστινό και το πίσω μέρος του οχήματος και είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Για το εσωτερικό του Ioniq 6, οι σχεδιαστές ξεκίνησαν εξετάζοντας τις ανάγκες των πελατών, με ιδιαίτερη έμφαση στους οικολογικά συνειδητοποιημένους Millennials και Gen Z και εργάστηκαν «από μέσα προς τα έξω». Ως αποτέλεσμα, το εσωτερικό σε σχήμα «κουκούλι» του IONIQ 6 χρησιμεύει ως ένα άνετο καταφύγιο και ως προσωπικός χώρος, γεμάτος με πρακτικά χαρακτηριστικά και βιώσιμα υλικά.

Η πλατφόρμα E-GMP του Ioniq 6 επέτρεψε στους σχεδιαστές να επεκτείνουν το εσωτερικό δημιουργώντας βελτιστοποιημένο χώρο για τα πόδια και ευρυχωρία που επιτρέπει στους επιβάτες να κινούνται με εκτεταμένη άνεση και ελευθερία. Οι οθόνες ενδείξεων και πολυμέσων, 12,3 ιντσών η καθεμία, ενσωματώνονται σε ένα αρθρωτό σύνολο σχεδιασμένο να ελαχιστοποιεί την απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση.

Το Dual Color Ambient Lighting παρέχει απαλό φωτισμό στο εσωτερικό του Ioniq 6. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από ένα φάσμα 64 χρωμάτων για κάθε μέρος των θυρών (άνω ή κάτω) ή από 6 θέματα διπλού χρώματος που αναπτύχθηκαν από ειδικούς στα χρώματα για να βοηθήσουν τους οδηγούς και τους επιβάτες να αισθάνονται χαλαροί και άνετοι.

Τα (προαιρετικά) διαδραστικά 4 pixels στο τιμόνι επιτρέπουν την εύκολη επικοινωνία μεταξύ οδηγού και οχήματος. Η αφαίρεση των πλήκτρων από τις μπροστινές πόρτες δημιούργησε περισσότερη άνεση και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Οι διαφανείς πινελιές στο περίγραμμα των πρόσθιων επενδύσεων, στις θήκες χαρτών των θυρών και στο χαμηλό κάλυμμα της κονσόλας τονίζουν περαιτέρω την αίσθηση της ευρυχωρίας και της μοναδικότητας.

Με ιπποδύναμη έως 325 ίππους, μετάδοση κίνησης στους πίσω ή και τους τέσσερις τροχούς, 0-100 σε 5,1’ και εξαιρετική αυτονομία έως 614 χιλιόμετρα σε μικτό κύκλο κατά WLTP (777 χλμ. σε αστικό κύκλο), το Ioniq 6 ενσαρκώνει τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, φέροντας και τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2023.

Οι τιμές διάθεσης του μοντέλου στην ελληνική αγορά, ξεκινούν από τα 49.490 ευρώ για τη βασική έκδοση του μοντέλου με την κίνηση να μεταδίδεται μόνο στους πίσω τροχούς και την απόδοση να είναι 151 ίπποι, με μπαταρία 53 kWh. Υπάρχει μια ενδιάμεση έκδοση απόδοσης (με 230 ίππους) που είναι και αυτή πισωκίνητη και έχει μπαταρία 77 kWh, το κόστος της οποίας είναι 54.990 και 60.290 ευρώ ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού (Premium και Distinctive αντίστοιχα).

Ως κορυφαία επιλογή, προτείνεται από την ελληνική αντιπροσωπεία η τετρακίνητη με τους 325 ίππους και τη μπαταρία των 77 kWh, που στις δύο εκδόσεις εξοπλισμού κοστολογείται 58.490 (Premium) και 63.790 ευρώ (Distinctive) αντίστοιχα.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι 550 αυτοί -κατά κύριο λόγο συλλέκτες- που θα αποκτήσουν τη “Ducati Diavel for Bentley” από μια άποψη είναι πολλοί, αν τους συγκρίνουμε με...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μετά το λανσάρισμα των 16 ηλεκτρικών πρωτοτύπων από τον ίδιο τον Άκιο Τογιόντα το Δεκέμβριο του 2021, η Toyota ανέβασε ραγδαία το ρυθμό εξέλιξης...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η SUV Alfa Romeo Tonale θα υποδέχεται το κοινό στο Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, 15123 Μαρούσι) έως και την Πέμπτη 4/1/2024. Το αυτοκίνητο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα van οχήματα διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στις πόλεις μας, κυρίως λόγω του αυξανόμενου αριθμού των δεμάτων που παραδίδουν αλλά η κίνησή τους...