Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ήρθε στην Ελλάδα το νέο υβριδικό Jeep Grand Cherokee 4xe – Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο

Το νέο υβριδικό Jeep Grand Cherokee 4xe μόλις έφτασε στην Ελληνική αγορά. Εφοδιασμένο με το Plug-in Hybrid σύστημα 4xe της Jeep, η 5η γενιά του αμερικανικού SUV είναι το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον Grand Cherokee που κατασκευάστηκε ποτέ.

To γεγονός ότι το νέο μοντέλο διατίθεται στην Ευρώπη αποκλειστικά ως υβριδικό εντάσσεται στη στρατηγική της μάρκας που στοχεύει μέχρι το τέλος της δεκαετίας το σύνολο των πωλήσεων της στη Γηραιά Ήπειρο να αποτελείται αποκλειστικά από εξηλεκτρισμένα μοντέλα.

Το νέο Grand Cherokee ξεχωρίζει από την εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση με τα κλασικά χαρακτηριστικά της μάρκας, όπως η μάσκα με τις επτά κάθετες γρίλιες, που συνδυάζονται με λύσεις προηγμένης τεχνολογίας, όπως τα φώτα τεχνολογίας full-LED.

Με μήκος 4,91 m, πλάτος 1,96 m (με διπλωμένους τους καθρέπτες), ύψος 1,8 m και μεταξόνιο 2,96 m, το νέο Jeep Grand Cherokee 4xe προσφέρει άπλετους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους. Τα πολυάριθμα σημεία αποθήκευσης στην καμπίνα συμπληρώνει ο χώρος αποσκευών, ο οποίος ξεπερνά τα 1.000 λίτρα με τα πίσω καθίσματα στην κανονική τους θέση, ενώ διπλασιάζεται όταν αυτά αναδιπλωθούν.

Στο ταμπλό υπάρχουν τρεις μεγάλες οθόνες: μία 10,1 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, μία επίσης 10,1’’ αφής για το σύστημα πολυμέσων και μία ακόμη οθόνη αφής 10,25’’ που για πρώτη φορά στην κατηγορία έχει μπροστά του ο συνοδηγός. Στοιχεία όπως τα καθίσματα με δυνατότητα θέρμανσης, εξαερισμού και μασάζ καθώς και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός που μπορεί να ρυθμιστεί ως προς την ένταση και το χρώμα ολοκληρώνουν την πολυτελή εικόνα του νέου Grand Cherokee.

Η υβριδική τεχνολογία 4xe (PHEV) προσφέρει στο μεγάλο SUV δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά (και σε επιλογή 4×4) για έως και 50 km, αλλά και συνδυαστική αυτονομία έως 700 km. Το σύστημα συνδυάζει έναν 2λιτρο Turbo βενζινοκινητήρα, δύο ηλεκτροκινητήρες, μια συστοιχία μπαταριών 400V και αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων. Η συνολική απόδοση είναι 380 ίπποι και 637 Nm ροπής.

Το νέο Grand Cherokee 4xe είναι επίσης το ικανότερο 4×4 στην ιστορία του μοντέλου. Διαθέσιμη είναι και η έκδοση Trailhawk 4xe, η οποία ξεπέρασε τις θρυλικές δοκιμασίες του Rubicon Trail ακόμα και κινούμενη αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Ανάλογα με την έκδοση, διαθέσιμα είναι τα συστήματα τετρακίνησης Quadra Trac II και Quadra Drive II, ενώ η μεγάλη ισχύς και το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, επιτρέπουν στο νέο Grand Cherokee 4xe να έχει εντυπωσιακή δυνατότητα ρυμούλκησης που φτάνει έως και τα 2.300 κιλά.

Η νέα αρχιτεκτονική στην οποία βασίζεται, το νέο Jeep Grand Cherokee 4xe δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής μιας μεγάλης γκάμας συστημάτων άνεσης και ασφάλειας που ξεπερνά τα 110 στοιχεία. Αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το αποκλειστικό σύστημα αερανάρτησης Quadra-Lift με ενεργό σύστημα απόσβεσης, καθώς και μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης (ADAS) που δίνουν και τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, όπως τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης και νυχτερινής όρασης.

Το νέο Grand Cherokee είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελίες στην Ελληνική αγορά σε 4 εκδόσεις με ξεχωριστό χαρακτήρα η κάθε μία:

  • Limited 4xe με τιμή 92.500 €.
  • Trailhawk 4xe για απόλυτες εκτός δρόμου δυνατότητες, με τιμή 97.500 €.
  • Overland 4xe με έμφαση στην πολυτέλεια, με τιμή 100.000 €.
  • Summit Reserve 4xe που συνδυάζει το απόλυτο επίπεδο άνεσης και εξοπλισμού με την κίνηση ακόμα και στις πλέον δύσβατες διαδρομές, με τιμή 109.000 €.

Το νέο Jeep Grand Cherokee καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση με 4ετη ισχύ και έως 160.00 km και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας, ενώ χάρη στο Plug-in Hybrid σύστημα 4xe όλες οι εκδόσεις του απαλλάσσονται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας και κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς στον Δακτύλιο.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το EX30 ανακηρύχθηκε World Urban Car (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης) για το 2024, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε άλλες ανταγωνιστικές υποψηφιότητες. Τα βραβεία παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Swift αποτελούσε πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή fun-to-drive και στυλάτα hatchbacks, έχοντας κερδίσει πολυάριθμα βραβεία από την πρώτη παγκόσμια εμφάνιση του μοντέλου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...