Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

EV6 GT: Το Kia που κάνει 0-100 km/h σε 3,5 sec

Κυρίες και κύριοι, υποδεχτείτε το EV6 GT, το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής της Kia μέχρι σήμερα. Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3,5 sec και έχει τελική ταχύτητα 260 km/h.

Το EV6 GT διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 218 PS τοποθετημένο μπροστά και ένα δεύτερο ισχύος 367 PS που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος. Η συνδυασμένη απόδοση φτάνει τα 585 PS και 740 Nm ροπής.


Παράλληλα, η μεγάλη μπαταρία των 77,4 kWh προσφέρει αυτονομία έως και 424 χιλιόμετρα, ενώ οι δυνατότητες γρήγορης φόρτισης 800 V προσφέρουν αναπλήρωση ηλεκτρικής ενέργειας από το 10 στο 80% σε μόλις 18 λεπτά!

Πέρα από τις δυναμικές επιδόσεις, το EV6 GT είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει σπορ οδηγική εμπειρία. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς εξασφαλίζοντας βέλτιστα δυναμικά χαρακτηριστικά ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (e-LSD) συμβάλλει στο άριστο κράτημα και τη σταθερότητα στις στροφές, κατανέμοντας αυτόματα τη ροπή στους τροχούς με τη μεγαλύτερη πρόσφυση.

Τα φρένα υψηλής απόδοσης, το αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης και η ειδικά προσαρμοσμένη σπορ ανάρτηση, έχουν σκοπό να βελτιώσουν κατακόρυφα τον έλεγχο και να τονώνουν την αυτοπεποίθηση του οδηγού, ενώ το εξελιγμένο σύστημα Drive Mode Select δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής της οδηγικής εμπειρίας για βέλτιστο έλεγχο υπό διαφορετικές συνθήκες.

Παράλληλα με τα υπάρχουσα προφίλ οδήγησης Eco, Normal και Sport, το GT Drive Mode βελτιστοποιεί αυτόματα τους ηλεκτροκινητήρες, το φρενάρισμα, το τιμόνι, την ανάρτηση, το e-LSD και το σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESC) στις πιο δυναμικές ρυθμίσεις για μια εξαιρετικά συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Το σύστημα της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης (ECS) του GT παρέχει ευελιξία και άνεση χάρη στον συνεχή έλεγχο της απόσβεσης.

Η κύρια προτεραιότητα της Kia κατά τη ρύθμιση της ανάρτησης ήταν να προσφέρει έναν πραγματικό GT χαρακτήρα συνδυάζοντας εξαιρετική άνεση στις υψηλές ταχύτητες δίχως να επηρεάζεται η απόλαυση της γρήγορης οδήγησης.

Ενώ είναι εξαιρετικά άνετο, το EV6 GT προσφέρει στον οδηγό τον απόλυτο έλεγχο για πραγματικά συναρπαστικές εμπειρίες. Μπορεί για παράδειγμα να απενεργοποιήσει το σύστημα ESC και να οδηγήσει προκαλώντας υπερστροφή, ενώ η αποκλειστική λειτουργία Drift Mode στέλνει υψηλότερο ποσοστό ισχύος στους πίσω τροχούς για απολαυστικές πλαγιολισθήσεις.

Αισθητικά, το crossover αμάξωμα ξεχωρίζει χάρη σε στοιχεία όπως το “Digital Tiger Face” εμπρός με τους προσαρμοζόμενους προβολείς LED και τα δυναμικά φλας, τα μυώδη φτερά, το καπό με τις έντονες ακμές, την έντονη γραμμή της οροφής, τις πίσω κολόνες με τη μεγάλη κλίση, την αεροτομή, τον διαχύτη και τα εμφατικά φώτα LED στο πίσω μέρος, αλλά και τις ζάντες αλουμινίου των 21 ιντσών.

Το εσωτερικό του EV6 GT συνδυάζει το αθλητικό στυλ με την άνεση και την πρακτικότητα. Τα μπάκετ καθίσματα έχουν επένδυση από σουέτ, ενώ ξεχωριστή εικόνα δίνουν τα μεταλλικά λογότυπα GT και οι πράσινες λεπτομέρειες.

Υπάρχουν δύο καμπύλες οθόνες των 12,3 ιντσών η καθεμία, μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα infotainment. Στο εργονομικό τιμόνι δύο ακτίνων εδράζεται ο αποκλειστικός επιλογέας GT Drive Mode, που επιτρέπει στον οδηγό να έχει εύκολη πρόσβαση και να προσαρμόζει την οδηγική εμπειρία στις επιθυμίες του.

Η καμπίνα του EV6 GT προσφέρει επίσης μεγάλους χώρους επιβατών, έξυπνη και ευέλικτη διαμόρφωση και πορτμπαγκάζ με όγκο 480 λίτρα, ενώ ένας δεύτερος χώρος αποσκευών στο εμπρός μέρος παρέχει επιπλέον 20 λίτρα αποθηκευτικού χώρου.

Βελτιώνοντας περαιτέρω τη χρηστικότητα, η Ενσωματωμένη Μονάδα Ελέγχου Φόρτισης (Integrated Charging Control Unit ή ICCU) του EV6 GT προσφέρει λειτουργία φόρτισης από όχημα σε φορτίο (vehicle-to-load ή V2L), χρησιμοποιώντας ενέργεια από την μπαταρία του αυτοκινήτου.

Η λειτουργία V2L προσφέρει τροφοδοσία έως και 3,6 kW και μπορεί, για παράδειγμα, να παρέχει ρεύμα για την ταυτόχρονη λειτουργία μίας τηλεόρασης 55 ιντσών και ενός κλιματιστικού για περισσότερες από 24 ώρες. Επίσης, εάν χρειαστεί το σύστημα μπορεί επίσης να φορτίσει ένα άλλο EV.

Η παραγωγή του Kia EV6 GT θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του 2022.

Δείτε το στο παρακάτω video το EV6 GT να βάζει κόντρα με μερικά από τα ταχύτερα supercars του κόσμου.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το EX30 ανακηρύχθηκε World Urban Car (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης) για το 2024, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε άλλες ανταγωνιστικές υποψηφιότητες. Τα βραβεία παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Swift αποτελούσε πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή fun-to-drive και στυλάτα hatchbacks, έχοντας κερδίσει πολυάριθμα βραβεία από την πρώτη παγκόσμια εμφάνιση του μοντέλου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...