Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το ηλεκτρικό Opel Rocks-e στη ΔΕΘ – Πότε ξεκινάνε οι πωλήσεις στην Ελλάδα

Το Opel Rocks-e έκανε πανελλαδική πρεμιέρα στην 86η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα μικρό, διθέσιο ηλεκτρικό όχημα μηδενικών ρύπων, με ιδιαίτερο στυλ και μικρό ενεργειακό αποτύπωμα. Βασίζεται στο γνωστό μας Citroen Ami και έχει μήκος 2,41 m, πλάτος 1,39 m (χωρίς τους εξωτερικούς καθρέπτες) και βάρος μόλις 471 kg, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας του.

Το Opel Rocks-e αποτελεί το ιδανικό πρώτο βήμα για την είσοδο στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, αφού μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ).

Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει ισχύ 8 ίππων και η μπαταρία των 5,5 kWh επαναφορτίζεται πλήρως σε περίπου 4 ώρες μέσω μιας συμβατικής οικιακής πρίζας AC. Έχει αυτονομία έως 75 km με μία φόρτιση, τελική που ταχύτητα περιορίζεται στα 45 km/h και μικρό κύκλο στροφής μόλις 7,2 m, καθιστώντας το ιδανικό για καθημερινές αστικές μετακινήσεις.

Εμφανισιακά, το Rocks-e υιοθετεί το νέο πρόσωπο της μάρκας, Opel Vizor. Οι πόρτες ανοίγουν αντίθετα η μία από την άλλη: η πόρτα του συνοδηγού προς τα εμπρός όπως συνήθως, ενώ η πόρτα του οδηγού ανοίγει προς τα πίσω, προς την αντίθετη δηλαδή κατεύθυνση.

Το εσωτερικό είναι λιτό και εστιάζει στα βασικά και απαραίτητα. Στην οθόνη του ψηφιακού πίνακα οργάνων προβάλλονται συνοπτικά η ταχύτητα, το πρόγραμμα οδήγησης (Drive, Neutral, Reverse), η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και η υπολειπόμενη αυτονομία. Στο ταμπλό υπάρχει θήκη για smartphone, το οποίο παίζει το ρόλο του infotainment χάρη και στην εφαρμογή “myOpel” που παρέχει περαιτέρω πρακτικές πληροφορίες.

Τα δύο καθίσματα είναι έκκεντρα τοποθετημένα, ώστε ο συνοδηγός να έχει αρκετό χώρο στην περιοχή των ποδιών και ο οδηγός να μπορεί να μετακινεί το κάθισμά του εμπρός – πίσω. Τα μεγάλα παράθυρα χαρίζουν άριστη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ τη φωτεινή, ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό ενισχύει η πανοραμική κρυστάλλινη οροφή.

Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, το Rocks-e προσφέρει χώρο αποσκευών 63 λίτρων στην περιοχή των ποδιών του συνοδηγού.

Το Opel Rocks-e αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά το δεύτερο μισό του 2023.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το κοινό φαίνεται πως ανταποκρίνεται ιδιαίτερα ζεστά στο νέο εγχείρημα της Xiaomi που έχει να κάνει με την αυτοκινητοβιομηχανία και μάλιστα, στην πλέον εξελιγμένη...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με την εισαγωγική τιμή του μοντέλου να είναι πλέον 39.500 ευρώ (Hybrid 130 ps) στο επίπεδο εξοπλισμού Sprint, το μικρότερο SUV στη γκάμα της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μέσα στο έτος που διανύουμε περιμένουμε να δούμε πολλά και ενδιαφέροντα νέα μοντέλα από τις περισσότερες εταιρείες. Υπάρχει ένα “κύμα ανανέωσης” σε όλα τα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Έχοντας 4 ηλεκτροκινητήρες, το EXE181 Hypercar Concept είναι ένα πρωτότυπο που έλκει τις ρίζες του από το παρελθόν της MG και πιο συγκεκριμένα, από...