Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ηλεκτρικό Peugeot E-308 με 156 ίππους και αυτονομία 400 km – Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις

Η γκάμα του νέου Peugeot 308 εμπλουτίζεται με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση E-308, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα του 2023 τόσο σε hatchback και SW αμάξωμα.

Έτσι, το γαλλικό οικογενειακό θα προσφέρει πλέον επιλογές σε βενζίνη, diesel, Plug-in Hybrid και electric. Παράλληλα, η Peugeot γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος κατασκευαστής που προσφέρει ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο Station Wagon.

Τα ηλεκτρικά 308 και 308 SW κινεί ένας ολοκαίνουργιος ηλεκτροκινητήρας, με ισχύ 156 ίππους και ροπή 260 Nm , ενώ η αυτονομία τους θα είναι πάνω από 400km, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Η Peugeot κάνει μάλιστα λόγο για κορυφαία για την κατηγορία οικονομία, με μέση κατανάλωση που δεν ξεπερνά τις 12,7 kWh.

Η μπαταρία των 54 kWh (51 kWh ωφέλιμο) είναι και αυτή νέας γενιάς, υψηλής τάσης και νέας χημικής σύνθεσης με 80% Νικέλιο, 10% Μαγγάνιο και 10% Κοβάλτιο, ενώ λειτουργεί με τάση 400 volt. Ο ενσωματωμένος τριφασικός φορτιστής περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό και έχει ονομαστική ισχύ 11 kW. Η υποδοχή για το βύσμα φόρτισης δέχεται όλους τους τύπους σύνδεσης. Από δημόσιο φορτιστή ισχύος 100 kW, το αυτοκίνητο χρειάζεται για φόρτιση από 20 έως 80%, λιγότερο από 25 λεπτά.

Επιπλέον, για να διαχειριστεί την κατανάλωση ενέργειας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία οδήγησης (ECO, NORMAL και SPORT) και ακόμη, χάρη στη λειτουργία “BRAKE”, να αυξήσει την δύναμη πέδησης καθώς αφήνει το γκάζι, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ανάκτηση ενέργειας για τη φόρτιση της μπαταρίας κατά την οδήγηση.

Μέσω της εφαρμογής MyPeugeot που είναι διαθέσιμη για smartphone και εξασφαλίζει την επικοινωνία με το αυτοκίνητο, θα δίνεται στο χρήστη η δυνατότητα να προγραμματίσει τη φόρτιση, ή να θέσει εξ αποστάσεως σε λειτουργία το σύστημα κλιματισμού έτσι ώστε να φτάσει η θερμοκρασία της καμπίνας στο επιθυμητό επίπεδο πριν ξεκινήσει η οδήγηση.

Από τεχνολογική σκοπιά, τα νέα Peugeot E-308 και E-308 SW διαθέτουν επίσης τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, μεταξύ των οποίων και τα παρακάτω:

  • Προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία Stop & Go.
  • Σύστημα ελέγχου τυφλών σημείων, μεγάλης εμβέλειας (75 μέτρα).
  • Προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας που ειδοποιεί τον οδηγό όταν εκείνος κάνει όπισθεν.

Στο εσωτερικό συναντάμε το τελευταίας γενιάς Peugeot i-Cockpit®, το οποίο διακρίνεται για το μικρής διαμέτρου, θερμαινόμενο τιμόνι, την τρισδιάστατης απεικόνισης, ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων που μπορεί να εξατομικευθεί και να διαμορφωθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού, καθώς και την κεντρική οθόνη αφής των 10 ιντσών για το προηγμένο infotainment i-Connect Advanced.

Εξωτερικά, η εμφάνιση είναι εντυπωσιακή αφού δεν διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εκδόσεις παρά μόνο στις λεπτομέρειες, όπως είναι οι νέες ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών οι οποίες έχουν εξελιχθεί ειδικά για τις 100% ηλεκτρικές εκδόσεις των 308 και 308 SW, με έμφαση στην αεροδυναμική τους απόδοση.

Διαθέσιμα θα είναι τα επίπεδα εξοπλισμού Allure και GT, ενώ τα νέα E-308 και E-308 SW θα κατασκευάζονται στη Γαλλία, στις εγκαταστάσεις του Mulhouse.

Ανάλογα με τη χώρα διάθεσης μάλιστα, τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα είναι διαθέσιμα για αγορά online από την ιστοσελίδα πωλήσεων της μάρκας, που θα χαρίζει στον πελάτη την εμπειρία μίας 100% ψηφιακής αγοράς (“Πωλήσεις Online”), με απόλυτη ασφάλεια.

Έτσι, οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν το νέο τους όχημα, να ανταλλάξουν το παλιό τους, και να χρηματοδοτήσουν το καινούργιο τους αυτοκίνητο, από το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή τους, ενώ θα μπορούν επιπλέον να επιλέξουν την δωρεάν παράδοση του αυτοκινήτου, κατευθείαν στο σπίτι τους.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Υποχρεωτικές είναι από αύριο 1η Οκτωβρίου και μέχρι τον Απρίλιο οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα όπως χιονοκουβέρτες, σε όλα τα οχήματα,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μαζί με τη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, αύξηση στην τιμή του είχε υποστεί και το φυσικό αέριο κίνησης (CNG) το τελευταίο διάστημα. Τον...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η αποκάλυψη της XM, του νέου SUV της BMW έγινε με εντυπωσιακό τρόπο, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια του τμήματος BMW M GmbH (μην παραλείψετε...

ΕΛΛΑΔΑ

Με τα νέα Astra GSe και Astra Sports Tourer Gse η Opel κάνει πράξη αυτό που είχε ανακοινώσει λίγους μήνες πριν: πως θα αναβιώσει...