Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτή είναι η ολοκαίνουργια Ford Mustang

Η Mustang, το θρυλικό πλέον κουπέ της Ford, αλλάζει σελίδα στη μακρόχρονη ιστορία της και περνά στην ολοκαίνουρια, 7η γενιά της. Το σπορ μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ανά τον κόσμο είναι, σύμφωνα με τη Ford, η πιο διασκεδαστική στην οδήγηση Mustang που κατασκευάστηκε ποτέ, μέσα από μια πιο αιχμηρή σχεδιαστική προσέγγιση, ένα πλήρως επανασχεδιασμένο ψηφιακό cockpit και έναν προηγμένο, νέο 5λιτρο V8 κινητήρα.

Το έργο της Αμερικανικής εταιρίας κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν. Στην 58χρονη ιστορία της, η Mustang έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια πωλήσεις, έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες εμφανίσεις στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τη μουσική σκηνή και τα βιντεοπαιχνίδια, είναι το αυτοκίνητο με τα περισσότερα likes στο Facebook και από το 2014 που παρουσιάστηκε η προηγούμενη γενιά, είναι το σπορ κουπέ μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο κάθε χρόνο.

Εμφανισιακά, τόσο στην έκδοση coupe όσο και στην convertible, διατηρείται η γνωστή, θελκτική σιλουέτα του αμερικανικού μοντέλου, ενώ το εμπρός μέρος έχει γίνει ακόμη πιο επιθετικό χάρη στο χαμηλό, οριζόντιο φρύδι που ευθυγραμμίζεται με τους νέους προβολείς LED, θυμίζοντας τις Mustang της δεκαετίας του 1960.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στη νέα Mustang είναι ο V8 κινητήρας των καινούριος 5,0 λίτρων που υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη απόκριση και απόδοση. Τα στοιχεία απόδοσης του νέου μοτέρ παραμένουν, ωστόσο, άγνωστα καθώς η Ford δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα τις σχετικές πληροφορίες.

Στην οδηγική ευχαρίστηση, σύμφωνα με τους δημιουργούς της νέας Mustang, συμβάλλουν τα έξι προφίλ οδήγησης: τα Normal, Sport, Slippery, Drag και Track που πλαισιώνονται από ένα επιπλέον, το οποίο προσφέρει πολλές ρυθμίσεις, οι οποίες προσαρμόζονται ανάλογα με τις εκάστοτε προτιμήσεις του οδηγού. Βελτιωμένη είναι επίσης η αμεσότητα απόκρισης του τιμονιού, ενώ το rev-matching (στάνταρ στην Mustang GT) κρατά ψηλά τις στροφές του κινητήρα όταν ο συμπλέκτης είναι πατημένος για να διατηρηθεί η παροχή μέγιστης ροπής κατά τη διάρκεια των χειροκίνητων αλλαγών ταχυτήτων.

Η Mustang GT προσφέρεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων ή με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο. Το πακέτο Performance Pack είναι στάνταρ και περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, φρένα 19 ιντσών της Brembo καθώς και το σύστημα Active Valve Exhaust που εξασφαλίζει διαφορετικούς ήχους κινητήρα που ταιριάζουν σε διαφορετικά σενάρια οδήγησης. Η προαιρετική ενεργή ανάρτηση MagneRide παρακολουθεί τα «δρώμενα» χίλιες φορές το δευτερόλεπτο και ρυθμίζει ηλεκτρινικά την απόσβεση ανάλογα με τις συνθήκες.

Πίσω από την εμβληματική εξωτερική σιλουέτα της Mustang έβδομης γενιάς κρύβεται το πιο προηγμένο τεχνολογικά και πιο οδηγοκεντρικό cockpit που έχει δημιουργήσει ποτέ η Ford για το σπορ μοντέλο της, συνδυάζοντας ιδανικά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Πίσω από το νέο, παχύτερο, τιμόνι με το επίπεδο κάτω τμήμα βρίσκεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,4 ιντσών, ο οποίος μπορεί να παραμετροποιηθεί προκειμένου να εμφανίζει διαφορετικές διατάξεις και νέα, προσαρμόσιμα γραφικά, ανάλογα με το προφίλ οδήγησης που έχει επιλέξει ο οδηγός.

Στη συνέχεια του ψηφιακού πίνακα οργάνων υπάρχει η κεντρική οθόνη SYNC 4 των 13,2 ιντσών, ενσωματωμένη πίσω από το ίδιο κομμάτι γυαλιού, με αισθητή γωνία προς τον οδηγό. Το πιο πρόσφατο σύστημα SYNC 4 της Ford είναι πλήρως συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, το οποίο ενσωματώνεται άψογα με την εφαρμογή FordPass. Όπως και με την αμιγώς ηλεκτρική Mach-E, η ολοκαίνουργια Mustang διαθέτει δυνατότητα ασύρματης ενημέρωσης Ford Power-Up.

Κορυφαίο ήχο υπόσχεται το ηχοσύστημα της B&O, μέσω 12 ηχείων, ενός subwoofer και της τεχνολογίας Electronic Sound Enhancement της Ford που ενισχύει τον ήχο του κινητήρα που φτάνει απευθείας στην καμπίνα.

Η έβδομη γενιά Mustang είναι φυσικά εξοπλισμένη με τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού της Ford, περιλαμβάνοντας Speed Sign Recognition, Intelligent Adaptive Cruise Control με λειτουργία stop&go, Lane Centering Assist, Evasive Steer Assist και Reverse Brake Assist. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό είναι το Active Pothole Mitigation, το οποίο παρακολουθεί συνεχώς την ανάρτηση, το αμάξωμα, το σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα πέδησης και προσαρμόζει ανάλογα την απόκριση της ανάρτησης. Νέο είναι και το Stolen Vehicle Services , μια λειτουργία μέσω της εφαρμογής FordPass, που παρέχει 24ωρη υποστήριξη σε περίπτωση κλοπής.

Mustang Dark Horse

Παράλληλα με τη νέα Mustang GT, η Ford παρουσιάζει και τη Mustang Dark Horse, που αποτελεί όχι μόνο την απόλυτη έκδοση του μοντέλου για χρήση σε πίστα, αλλά και το όχημα που θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για την παρουσία της εταιρείας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Βασισμένη στον σπορ χαρακτήρα, τον πιο αιχμηρό σχεδιασμό και τις ψηφιακές εμπειρίες της έβδομης γενιάς Mustang, η σειρά Dark Horse προσφέρει την πιο εστιασμένη συμπεριφορά και απόδοση στην πίστα από οποιαδήποτε άλλη Mustang μέχρι σήμερα.

Στην καρδιά αυτής της νέας Mustang βρίσκεται μια έκδοση του ολοκαίνουργιου V8 κινητήρα τέταρτης γενιάς (Gen IV) με υψηλότερη απόδοση, νέους εκκεντροφόρους και μοναδικό tuning, σε συνδυασμό με διπλές πεταλούδες εισαγωγής που παρέχουν διπλάσια ποσότητα φρέσκου αέρα στον κινητήρα με στόχο τη μέγιστη απόδοση.

Η έκδοση Dark Horse διατίθεται στάνταρ με ένα μοναδικό εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο TREMEC με επιλογέα που κοσμείται από μια μπίλια τιτανίου κατασκευασμένη μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης – αποκλειστικά για αυτό το μοντέλο – ή με το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της Ford με paddles στο τιμόνι.

Η Mustang Dark Horse διατίθεται στάνταρ με το Performance Package που αναβαθμίζει τις επιδόσεις και περιλαμβάνει ένα ψυγείο λαδιού για το κιβώτιο ταχυτήτων (αυτόματη έκδοση), ένα νερού με μοναδικό σχεδιασμό, χαμηλότερο βάρος, μεγαλύτερη ικανότητα απαγωγής της θερμότητας και πιο ισχυρούς ανεμιστήρες, ένα για τον πίσω άξονα και ένα βοηθητικό λαδιού. Ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen μεγιστοποιεί τα παρεχόμενα επίπεδα πρόσφυση για βελτιωμένη επιτάχυνση και ισορροπία στις στροφές.

Το όλο πακέτο περιλαμβάνει επίσης ένα μοναδικό tuning, με μεγαλύτερη πίσω αντιστρεπτική δοκό, ενισχυμένα εμπρός αμορτισέρ, εμπρός φρένα 19 ιντσών με δαγκάνες σταθερού εμβόλου με μεγαλύτερους ρότορες, μπάρα θόλων, ειδική πίσω ενίσχυση σχήματος «K», διαφορικό τύπου Torsen, τροχούς διαφορετικών διαστάσεων εμπρός και πίσω (19 x 9 ίντσες εμπρός και 19 x 9,5 ίντσες πίσω) και ελαστικά Pirelli P-Zero PZ4. Η ενεργή ανάρτηση MagneRide είναι στάνταρ, προσφέροντας βελτιστοποιημένη συμπεριφορά σε δρόμο και πίστα.

Το ηλεκτρονικό drift brake ξεκλειδώνει τις ικανότητες πλαγιολίσθησης της πισωκίνητης Mustang σε συνδυασμό με τη γοητεία και τη λειτουργικότητα ενός παραδοσιακού, μηχανικού χειρόφρενου. Το Performance Electronic Parking Brake έχει σχεδιαστεί τόσο για αρχάριους οδηγούς, ώστε να μαθαίνουν και να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στο drift, όσο και για τους πιο έμπειρους που αναζητούν μια έτοιμη λύση για τους αγώνες.

Ένα βήμα πιο κοντά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό έρχεται η Mustang Dark Horse S, η οποία έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για αγωνιστικές δραστηριότητες αποτελώντας μια «απογυμνωμένη» εκδοχή της συμβατικής έκδοσης παραγωγής Dark Horse. Όλα τα μη απαραίτητα εξαρτήματα, καθώς και τα διακοσμητικά στοιχεία, έχουν αφαιρεθεί, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει ένα κλωβός ασφαλείας πιστοποιημένος από την FIA, δίχτυα ασφαλείας, ένα αγωνιστικό κάθισμα με ζώνες ασφαλείας και αγωνιστικό αποσπώμενο τιμόνι. Άλλα στοιχεία ασφαλείας περιλαμβάνουν τα συστήματα πυρόσβεσης και αποσύνδεσης των ηλεκτρικών παροχών.

Η αποκάλυψη της ολοκαίνουριας Ford Mustang έγινε στο Ντιτρόιτ, με το λανσάρισμά της στην αγορά να προγραμματίζεται για το 2023.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Παρότι όπως υποστηρίζει αδιαπραγμάτευτα η Alfa Romeo, πως δεν υπάρχει τίποτα έκνομο στη χρήση του ονόματος “Milano” για το νέο SUV μοντέλο της, η...