Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV  της Honda και λέγεται Prologue

Η Honda είναι από τις εταιρίες που εδώ και δεκαετίες ασχολείται σοβαρά με τα υβριδικά αυτοκίνητα και έχει πειραματιστεί πολύ με τεχνολογίες υδρογόνου αλλά και με την ηλεκτροκίνηση. Σήμερα, στην Ευρώπη η γκάμα των μοντέλων της αποτελείται αποκλειστικά από υβριδικά – με εξαίρεση το Civic Type R – και ένα ηλεκτρικό, το Honda e.

Το Prologue είναι το δεύτερο 100% ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της ιαπωνικής εταιρίας και το πρώτο της SUV που κινείται με ηλεκτρική ενέργεια.

Το νέο μοντέλο έχει μέγεθος λίγο μεγαλύτερο του CR-V με μήκος 4.877 mm, πλάτος 1.989 mm και ύψος 1.643 mm. Αποτελεί καρπό συνεργασίας της Honda με την General Motors στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μοιράζεται πάτωμα και σύστημα κίνησης με το Chevrolet Blazer EV.

Αν και οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα, το ιαπωνικό SUV αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις 2WD και 4WD με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 450 km.

Στο εσωτερικό η βασική δομή του ταμπλό θυμίζει τα νέα Civic και CR-V και υπάρχουν δύο οθόνες, μία 11’’ για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία 11,3’’ για το infotainment.

Το Honda Prologue θα κυκλοφορήσει στις αγορές το 2024 και είναι ένα από τα 30 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που ετοιμάζει η Honda μέχρι το 2030.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Renault Clio, είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα πόλης, έχοντας συμπληρώσει 5 γενιές. Τώρα, με πλήρως αναβαθμισμένο και σύγχρονο στυλ, εφευρίσκει εκ...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μαζί με το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper και το ισχυρό MINI John Cooper Works Countryman ALL4, η MINI παρουσιάζει τη νέα γενιά μοντέλων της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο SUV αυτοκίνητο στην Ευρωπαϊκή γκάμα της Mazda και θα γίνει η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας. Σε αυτήν...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ήταν το 9ο και είχε τον πλέον διεθνή χαρακτήρα από κάθε άλλη φορά, ήταν αφιερωμένο σε αυτήν ακριβώς...