Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ford GT LM Edition: 20 μόλις αντίτυπα με έμπνευση από το Le Mans

Με την ειδική έκδοση LM Edition η Ford κλείνει το κεφάλαιο του GT τρίτης γενιάς. Αποστολή του GT LM Edition είναι να τιμήσει το μοναδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού που διακρίθηκε στο Le Mans κατακτώντας τη νίκη και τη δεύτερη θέση στην κατηγορία LMGTE Pro του εμβληματικού αυτού αγώνα το 2016, αλλά και τις τρεις θέσεις του βάθρου στη μεγάλη κατηγορία το μακρινό 1966, πετυχαίνοντας ένα ιστορικό “1-2-3”. Μόλις 20 GT LM Edition θα παραχθούν μέχρι το τέλος του 2022.

Το carbon αμάξωμα είναι βαμμένο στο χρωματισμό Liquid Silver, με τις μπλε ή κόκκινες πινελιές να αποτίνουν φόρο τιμής στις αντίστοιχες αποχρώσεις του αγωνιστικού Ford GT με το Νο. 68 που κέρδισε το Le Mans. Οι 20 τυχεροί αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε σκούρο κόκκινο ή μπλε χρωματισμό για τα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως το εμπρός splitter, τα πλαϊνά μαρσπιέ και τον πίσω διαχύτη.

Οι ζάντες των 20 ιντσών είναι από γυμνό, γυαλιστερό carbon και κοσμούνται από μπουλόνια τιτανίου, ενώ πίσω τους φιγουράρουν οι λακαρισμένες σε μαύρο χρώμα δαγκάνες του συστήματος πέδησης της Brembo.

Μοναδικές στο Ford GT LM Edition είναι και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης από τιτάνιο, που αποτελούν προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης, ενώ από πάνω τους υπάρχει το σήμα “GT LM” που είναι επίσης κατασκευασμένο από τιτάνιο μέσω 3D εκτύπωσης. Την κίνηση δίνει ο twin-turbo EcoBoost κινητήρας των 660 ίππων.

Στο εσωτερικό του Ford GT LM Edition υιοθετούνται μοναδικά στοιχεία εξοπλισμού όπως καθίσματα από carbon με επένδυση Alcantara. Αυτό του οδηγού είναι σε κόκκινο ή μπλε χρωματισμό, ενώ το κάθισμα του συνοδηγού είναι γκρι με χαρακτηριστική ραφή στο χρώμα του καθίσματος του οδηγού. Ίδιο χρώμα με το κάθισμα του οδηγού διαθέτει και το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα.

Ο πίνακας οργάνων έχει επένδυση από δέρμα Ebony και Alcantara, όπως άλλωστε οι κολόνες και η οροφή. Το carbon απαντάται και σε άλλα μέρη της καμπίνας, όπως στην κονσόλα και τους αεραγωγούς.

Το πιο ξεχωριστό στοιχείο το εσωτερικού, ωστόσο, είναι το τρισδιάστατα εκτυπωμένο σήμα της ειδικής έκδοσης που βρίσκεται στο ταμπλό. Θέλοντας η Ford Performance να ενσωματώσει με κάποιο τρόπο στα 20 αντίτυπα της έκδοσης GT LM Edition το “πνεύμα” του αγωνιστικού αυτοκινήτου, κατασκεύασε αυτό το σήμα από ένα ειδικό κράμα που προέκυψε από το λιώσιμο του στροφαλοφόρου άξονα από τον κινητήρα του αγωνιστικού GT με το Νο 69, το οποίο τερμάτισε στο βάθρο της κατηγορίας του το 2016, πίσω από το νικητήριο Ford GT Νο 68.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το EX30 ανακηρύχθηκε World Urban Car (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης) για το 2024, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε άλλες ανταγωνιστικές υποψηφιότητες. Τα βραβεία παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Swift αποτελούσε πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή fun-to-drive και στυλάτα hatchbacks, έχοντας κερδίσει πολυάριθμα βραβεία από την πρώτη παγκόσμια εμφάνιση του μοντέλου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...