Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέα Mercedes EQE SUV: Στο μέγεθος της GLE, αλλά αμιγώς ηλεκτρική και με εκδόσεις AMG

Η Mercedes-Benz συνεχίζει με ταχύ ρυθμό τον εξηλεκτρισμό της και την ενίσχυση της γκάμας Mercedes-EQ, με την αποκάλυψη της νέας EQE SUV. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV έρχεται να πάρει θέση κάτω από την επίσης νέα EQS SUV και δίπλα στην σεντάν EQE.

Με μήκος στα 4.863 mm, η EQE SUV είναι ελαφρώς μικρότερη από την GLE (4.924 mm) και υπόσχεται μεγάλη ευρυχωρία για τους επιβάτες χάρη στο μακρύ μεταξόνιο των 3.030 mm. Αντίστοιχα μεγάλο είναι το πορτμπαγκάζ με όγκο 520 λίτρων που, όταν αναδιπλωθεί το πίσω κάθισμα, φτάνει τα 1.675 λίτρα.

Το εσωτερικό, πέρα από ευρύχωρο είναι και εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, όπως το προηγμένο σύστημα πολυμέσων MBUX Hyperscreen με τις 3 οθόνες που καταλαμβάνουν σχεδόν ολόκληρο το ταμπλό, πίσω από μια ενιαία επιφάνεια 1.410 mm.

Αρχικά η γκάμα της EQE SUV περιλαμβάνει πέντε διαφορετικές εκδόσεις:

  • Mercedes EQE SUV 350+: Με έναν ηλεκτροκινητήρα, ισχύ 292 ίππων, ροπή 565 Nm, κίνηση στους πίσω τροχούς και αυτονομία έως 590 km .
  • Mercedes EQE SUV 350 4MATIC: Με δύο ηλεκτροκινητήρες, ισχύ 292 ίππους, ροπή 765 Nm, τετρακίνηση και αυτονομία έως 558 km.

  • Mercedes EQE SUV 500 4MATIC: Με δύο ηλεκτροκινητήρες, ισχύ 408 ίππους, ροπή 858 Nm, τετρακίνηση και αυτονομία έως 547 km.
  • Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC SUV: Με δύο ηλεκτροκινητήρες, ισχύ 476 ίππους, ροπή 858 Nm, τετρακίνηση, 0-100 km/h σε 4,3’’, τελική ταχύτητα 210 km/h και αυτονομία έως 488 km.

  • Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ SUV: Με δύο ηλεκτροκινητήρες, ισχύ 626 ίππους (687 PS με το πακέτο AMG DYNAMIC PLUS), ροπή 950 Nm (1.000 Nm με το πακέτο AMG DYNAMIC PLUS), τετρακίνηση, 0-100 km/h σε 3,5’’, τελική ταχύτητα 220 km/h (240 km/h με το πακέτο AMG DYNAMIC PLUS) και αυτονομία έως 470 km.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 90,6 kWh μπορεί να φορτιστεί σε ταχυφορτιστή DC 170 kW, ανακτώντας ενέργεια επαρκή για 220 km σε μόλις 15’.

Μια αντλία θερμότητας εκμεταλλεύεται τη θερμοκρασία που αναπτύσσει το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και η μπαταρία για να ζεστάνει την καμπίνα, συμβάλλοντας έτσι στην μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Στη μεγάλη αυτονομία συμβάλλει επίσης το αεροδυναμικό σχήμα του SUV με τον χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,25.

Καθότι η EQE SUV βασίζεται στην πλατφόρμα της EQE, η ανάρτηση έχει την ίδια βασική δομή με ανεξάρτητους συνδέσμους εμπρός και πίσω, ενώ προαιρετικά διατίθεται και η αερανάρτηση Airmatic. Υπάρχει επίσης σύστημα τετραδιεύθυνσης που διευκολύνει την ευελιξία στην πόλη αλλά και τη σταθερότητα στις υωηλές ταχύτητες ταξιδιού. Το παρών φυσικά δίνει ένα πλούσιο πακέτο τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης, αλλά και το DYNAMIC SELECT με 4 προγράμματα οδήγησης: ECO, COMFORT, SPORT και INDIVIDUAL.

Οι τετρακίνητες εκδόσεις διαθέτουν επιπλέον το πρόγραμμα OFFROAD για εκτός δρόμου οδήγηση, ενώ στις AMG υπάρχουν ακόμη τα SLIPPERY, SPORT+ και RACE START.

Η νέα Mercedes EQE SUV θα παράγεται από τον Δεκέμβριο στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, ενώ στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται μέσα στο 2023.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Renault Clio, είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα πόλης, έχοντας συμπληρώσει 5 γενιές. Τώρα, με πλήρως αναβαθμισμένο και σύγχρονο στυλ, εφευρίσκει εκ...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μαζί με το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper και το ισχυρό MINI John Cooper Works Countryman ALL4, η MINI παρουσιάζει τη νέα γενιά μοντέλων της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο SUV αυτοκίνητο στην Ευρωπαϊκή γκάμα της Mazda και θα γίνει η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας. Σε αυτήν...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ήταν το 9ο και είχε τον πλέον διεθνή χαρακτήρα από κάθε άλλη φορά, ήταν αφιερωμένο σε αυτήν ακριβώς...