Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Afeela: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις Honda και Sony

Η Sony Honda Mobility ανακοίνωσε στην έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας τη νέα μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Afeela. Μάλιστα το πρώτο μοντέλο της σύμπραξης των δυο Ιαπωνικών εταιριών παρουσιάστηκε με τη μορφή πρωτοτύπου και πρόκειται για ένα οικογενειακό σεντάν μήκους 4,9 μέτρων.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sony Honda Mobility, Γιασουχίντε Μιζούνο, η γκάμα θα επεκταθεί με ένα crossover, ένα ακόμη σεντάν και ίσως και ένα MPV.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της νεοσύστατης Afeela που βλέπετε στις φωτογραφίες, θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα e:Architecture της Honda. Η εξωτερική σχεδίαση χαρακτηρίζεται κυρίως από καμπύλες και ακολουθεί αρκετά τη λογική του πρωτοτύπου Vision-S που η Sony είχε παρουσιάσει τρία χρόνια νωρίτερα.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι οθόνες σε ολόκληρο το ταμπλό, θυμίζοντας το Honda e – όπως άλλωστε και οι κάμερες με οθόνες που αντικαθιστούν τους πλευρικούς εξωτερικούς καθρέπτες.


Εξοπλισμένο με 45 αισθητήρες και κάμερες, το ηλεκτρικό Afeela θα προσφέρει επίσης τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, που σημαίνει πως θα μπορεί σε συγκεκριμένες συνθήκες να κινηθεί αυτόνομα, χωρίς οδηγό. Παρόλα αυτά, η Sony Honda Mobility κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά της σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση και την αυτονομία του νέου μοντέλου.

Η παραγωγή του θα γίνεται στις ΗΠΑ, όπου θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία το πρώτο εξάμηνο του 2025. Στην Ευρώπη οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2026 ή αρχές του 2027.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το EX30 ανακηρύχθηκε World Urban Car (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης) για το 2024, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε άλλες ανταγωνιστικές υποψηφιότητες. Τα βραβεία παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Swift αποτελούσε πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή fun-to-drive και στυλάτα hatchbacks, έχοντας κερδίσει πολυάριθμα βραβεία από την πρώτη παγκόσμια εμφάνιση του μοντέλου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...