Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Dacia Spring αποκτά ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα 65 ίππων

Από την άνοιξη του 2021 που λανσαρίστηκε, τo Dacia Spring, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ρουμανικής μάρκας, έχει γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία με τις παραγγελίες του να έχουν σπάσει το φράγμα των 100.000!

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, η Dacia παρουσιάζει τη νέα έκδοση Spring Extreme, με περισσότερη δύναμη που αναβαθμίζει τις δυνατότητες κίνησης του μοντέλου στον ανοιχτό δρόμο.

Η νέα έκδοση κινείται από έναν εντελώς νέο ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 65 ίππους, 21 περισσότερους από το Spring που διατίθεται ήδη και θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο στην αγορά! Ο νέος κινητήρας ELECTRIC 65 συνδυάζεται με ένα επίσης νέο κιβώτιο μετάδοσης, το οποίο εξασφαλίζει καλύτερες επιταχύνσεις και βελτιωμένη ανάκτηση ενεργείας για μεγαλύτερη αυτονομία. Χάρη στο νέο κινητήρα, το Spring Extreme εξασφαλίζει αυτονομία της τάξεως των 220 km σε μικτό και 305 km σε αστικό κύκλο.

Το Spring Extreme διατίθεται στο χρώμα ‘Slate Blue’, ενώ εφοδιάζεται με πλήθος σχεδιαστικών νέων σχεδιαστικών λεπτομερειών:

Αμάξωμα


  • Το Spring Extreme υιοθετεί τη νέα εταιρική ταυτότητα της Dacia με τα ολοκαίνουρια λογότυπα. Επιπλέον, συγκεκριμένα τμήματα του αμαξώματος, όπως οι μπάρες οροφής, τα καλύμματα των πλευρικών καθρεφτών, οι πλήμνες των τροχών, το σήμα της Dacia στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, καθώς και μέρη κάτω από τα φωτιστικά σώματα, είναι βαμμένα σε χάλκινη απόχρωση ‘Copper Brown’.
  • Υπάρχουν αυτοκόλλητες λωρίδες στις πόρτες, καθώς και μια αισθητική αναφορά στο μοτίβο snorkel του Duster που βρίσκεται μεταξύ των θυρών και των εμπρός φτερών, αλλά και μια ειδική διακόσμηση στα προστατευτικά του κάτω μέρους των θυρών.

Εσωτερικό


  • Ξεχωριστή επένδυση στα μαρσπιέ των θυρών.
  • Ειδική εκτύπωση στα εμπρός ελαστικά πατάκια .
  • Επένδυση σε χάλκινη απόχρωση Copper Brown σε ορισμένα τμήματα των πάνελ των εμπρός θυρών, στο περίγραμμα των αεραγωγών και της οθόνης πλοήγησης.
  • Εμφανείς ραφές καθισμάτων σε χάλκινη απόχρωση Copper Brown.
  • Κεντημένο λογότυπο ‘Dacia Link’ στα εμπρός καθίσματα.

Η εμπορική επιτυχία του Dacia Spring

Το Spring λανσαρίστηκε την άνοιξη του 2021 ως ένα ιδιαίτερα προσιτό 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο και κατέκτησε μεταξύ άλλων τον τίτλο AUTOBEST 2022. Μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει πάνω από 100.000 παραγγελίες. Αναμένεται μάλιστα να ανέβει στο πόντιουμ των πωλήσεων λιανικής των ηλεκτρικών στην Ευρώπη για το 2022, ενώ είναι το Νο1 ηλεκτρικό μοντέλο σε πωλήσεις στη Γαλλία.

Το πιο αξιοσημείωτο επίτευγμα όμως είναι το ότι τα τρία τέταρτα των συνολικών πωλήσεων προέρχονται από πελάτες λιανικής. Τα δεδομένα που έχει συλλέξει η Dacia από τις υπηρεσίες δικτύωσης του αυτοκινήτου, έχουν δώσει πολύτιμες πληροφορίες για το πώς αυτό ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες των πελατών:

  • Κατά μέσο όρο, η μέση ημερήσια διαδρομή είναι 31 km με ταχύτητα 26 km/h.
  • Στο 75% των περιπτώσεων, τα Spring φορτίζονται στο σπίτι με μέση διάρκεια φόρτισης τις 3,5 ώρες.

Το Spring με το νέο ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, τέλος, διατίθεται και ως ελαφρύ επαγγελματικό. Πρόκειται για την έκδοση Spring Cargo που απευθύνεται σε επαγγελματίες εμπόρους, διανομείς και άλλα παρόμοια επαγγέλματα.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Την ώρα που η Renault είναι έτοιμη να παρουσιάσει την ηλεκτρική αναβίωση του θρυλικού Renault 5 στις 26 Φεβρουαρίου 2024, στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο μετασχηματισμός της αυτοκίνησης, έτσι όπως προκύπτει με την παγκόσμια επέκταση της ηλεκτροκίνησης, θα φέρει νέα δεδομένα και νέες συνήθειες για τους οδηγούς των...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Volkswagen επεκτείνει τη γκάμα του ID.7 στην Ευρώπη με ένα estate μοντέλο, το ολοκαίνουργιο ID.7 Tourer. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα αμιγώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη ChatGPT, η οποία είναι συντομογραφία των λέξεων “Chat Generative Pre-trained Transformer” (Παραγωγικός Προεκπαιδευμένος Μετασχηματιστής), είναι μια τεχνολογία αιχμής που αναπτύχθηκε...