Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

10 διαδικασίες για το αυτοκίνητο που μπορείς να κάνεις εύκολα, online, από το κινητό σου

Το ψηφιακό περιβάλλον βάζει σιγά σιγά τέλος στο τρέξιμο και την ταλαιπωρία, στις ουρές και τη γραφειοκρατεία. Η εποχή που έπρεπε να ταλαιπωρηθούμε στις τράπεζες ή στο ταχυδρομείο για να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας, στην εφορία για να πάρουμε βεβαιώσεις ή να θέσουμε το αυτοκίνητο σε ακινησία, ή στο υπουργείο για μεταβίβαση οχήματος είναι παρελθόν.

Πλέον, με τις νέες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο gov.gr, μπορούμε πολλές από τις ενέργειες που αφορούν το αυτοκίνητό μας να τις κάνουμε online, εύκολα και γρήγορα, ακόμη και από το κινητό μας.

Παρακάτω ξεχωρίζουμε 10 πολύ χρήσιμες εφαρμογές που αφορούν σημαντικές διαδικασίες για τον οδηγό και το αυτοκίνητο και τις οποίες μπορούμε να κάνουμε από το smartphone μας.

  1. MyAuto: Εδώ μπορούμε να δούμε τα πιο σημαντικά στοιχεία για το αυτοκίνητό μας.
  2. Gov.gr Wallet: Η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης σε ψηφιακή μορφή, στο κινητό μας.
  3. Ψηφιακή Μεταβίβαση Οχημάτων: Πλέον μπορούμε να αγοράσουμε ή να πουλήσουμε ένα αυτοκίνητο, online, με απλά βήματα.
  4. Ψηφιακή Ακινησία: Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθούμε στην εφορία για να καταθέσουμε πινακίδες. Όλα πλέον γίνονται ψηφιακά.
  5. Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας: Εύκολα και γρήγορα, online και όχι στις ουρές των τραπεζών και των ΕΛΤΑ.
  6. Τέλη Κυκλοφορίας με το Μήνα: Όλη η διαδικασία γίνεται μέσω της πλατφόρμα στο myCAR.
  7. Αναλυτική Κατάσταση Οχημάτων: Εδώ βλέπουμε όλα τα οχήματα που έχουμε στην ιδιοκτησία μας, καθώς και την κατάστασή τους (ασφάλιση, κυκλοφορία, δήλωση κλοπής κλπ).
  8. Έκδοση Προσωρινής Άδειας Κυκλοφορίας: Με την πινακίδα “Μ” μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ένα όχημα που βρίσκεται σε ακινησία, μέχρι 3 μέρες το χρόνο, με κόστος 10 €/μέρα.
  9. Έκδοση Ελεύθερης Εισόδου στον Δακτύλιο: Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, εφόσον ανήκουμε στις εξαιρέσεις.
  10. Έκδοση Σήματος Δωρεάν Στάθμευσης Ηλεκτροκίνητου Οχήματος: Το δικαιούνται οι ιδιοκτήτες αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και υβριδικών οχημάτων εξωτερικής φόρτισης (Plug-in Hybrid) με εκπομπές ρύπων έως 50 gr CO2/km.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η επιλογή ενός μικρού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, είναι ένα θέμα που μας απασχολεί διαρκώς και καλούμαστε να συζητήσουμε συχνά- πυκνά για χάρη των επισκεπτών του...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από περίπου 100 δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 30 χώρες, βαθμολόγησε τις ικανότητες της BMW Σειράς 5 κατά τη διάρκεια εκτεταμένων...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μιλάμε για την τέταρτη μεγάλη νίκη της γκάμας Hyundai IONIQ 5 στα World Car Awards τα τελευταία τρία χρόνια. Η σημερινή νίκη εδραιώνει τη...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το EX30 ανακηρύχθηκε World Urban Car (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης) για το 2024, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε άλλες ανταγωνιστικές υποψηφιότητες. Τα βραβεία παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση...