Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

To Citroen Ami στο “πνεύμα” της περιπέτειας

Το Citroen Ami, το όχημα αστικής μικροκινητικότητας της γαλλικής εταιρείας, είναι εκ γενετής ό,τι δεκτικότερο σε εξατομικευμένες και ιδιαίτερες, νεανικές εκδόσεις. Η τελευταία είναι το “My Ami Buggy”, που προσδίδει το χαρακτήρα της περιπέτειας στο δαιμόνιο αστικό του πρόσωπο.

Το “My Ami Buggy” δεν έχει πόρτες ή οροφή ώστε οι επιβάτες του να νιώθουν το αίσθημα της ελευθερίας και πιο κοντά στη φύση, και είναι βαμμένο σε ειδικό χακί χρώμα με κίτρινες διακοσμητικές λεπτομέρειες -στα ανάγλυφα του ρύγχος και στα κατευθυντικά βέλη στους θόλους των τροχών- που του δίνουν αισθητική φρεσκάδα.

Παράλληλα, εμπλουτίζεται από μια σειρά στοιχείων που του χαρίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα -όπως τα μαύρα προστατευτικά στους θόλους, τους ενισχυμένους προφυλακτήρες και ποδιές, την αεροτομή οροφής, τα μαύρα διακοσμητικά στα φώτα και στο πάνω τμήμα του αμαξώματος, καθώς και τα διακριτικά χρυσά καλύμματα των τροχών.

Νέα πλαστικά καλύμματα με φερμουάρ έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους επιβάτες από τις καιρικές συνθήκες. Μαζί με την προστασία που παρέχει η οροφή (που ανοίγει και κλείνει με φερμουάρ), η καμπίνα σφραγίζεται ώστε να προστατεύει τους επιβάτες από τον αέρα, το κρύο ή τη βροχή.

Αντίθετα, στην καθημερινή χρήση οι επιβάτες αναδιπλώνουν τα καλύμματα προς τα πίσω και στη συνέχεια τα στερεώνουν στις κολόνες των θυρών με κλιπ, για να παρέχεται φρέσκος αέρας. Υπάρχει, πάντως, και η δυνατότητα τα καλύμματα να αφαιρεθούν πλήρως.

Προκειμένου να γίνουν αυτά εφικτά, τα πλαίσια των θυρών και της οροφής έχουν διαφοροποιηθεί για να στερεώνονται εκεί τα διάφανα καλύμματα των θυρών και το μαλακό ύφασμα της οροφής, και να ενσωματώνονται αρμονικά με το αμάξωμα. Στο μπροστινό μέρος, το πλαίσιο της οροφής έχει επεκταθεί σχηματίζοντας αλεξήλιο για τους επιβαίνοντες.

Στο εσωτερικό ο κλασικός γάντζος συγκράτησης τσάντας στο χώρο του συνεπιβάτη συνοδεύεται τώρα από διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα και τα πατάκια, από ένα έξυπνο σύστημα αποθήκευσης που προέρχεται από το πρωτότυπο AmiBuggy του Δεκεμβρίου του 2021, καθώς και από το νέο πίνακα οργάνων -με οθόνη που απεικονίζει τις πληροφορίες για την κατάσταση της μπαταρίας και την ταχύτητα κίνησης, καλυμμένη από ένα ρετρό τοξωτό καπάκι.

Ένα άλλο ευφάνταστο στοιχείο είναι η φορητή τσάντα μικρών προσωπικών αντικειμένων -με φερμουάρ- που ταιριάζει στο κοίλο σχήμα του κέντρου του τιμονιού, ενώ τα αξεσουάρ συμπληρώνονται από το Ultimate Ears Boom που τοποθετείται πίσω από το τιμόνι – ένα ελαφρύ και αδιάβροχο ηχείο με σύνδεση Bluetooth που μπορεί να μεταφερθεί εύκολα, με ισχυρό περιμετρικό ήχο για 15 ώρες αυτονομίας.

Η πώληση των 1.000 αντιτύπων του “My Ami Buggy” θα ξεκινήσει στις 20 Ιουνίου στις 10 π.μ., μέσω της ιστοσελίδας του Citroën Ami, και λόγω της εξαιρετικά περιορισμένης διαθεσιμότητας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το ρεκόρ, πάντως, κατέχει ένας αγοραστής του Ami σε χρόνο 2 λεπτών και 53 δευτερολέπτων, το 2022.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο στόχος της VinFast από το Βιετνάμ, είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να κλέψει τις εντυπώσεις, με ένα μικρό ηλεκτρικό “εργαλείο” που θα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με μια ματιά Η τέταρτη γενιά του Santa Fe πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018, ανανεώθηκε το 2021 και έφτασε στην ελληνική αγορά το 2022. Η γκάμα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η τεχνολογική εξέλιξη των γραμμών παραγωγής, έχει περιορίσει σημαντικά το χρόνο που απαιτείται για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Το προσωπικό του εργοστασίου της Nissan...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Mission X, προορίζεται από την Porsche να πάρει τη θέση των Carrera GT και 918 Spyder στο πάνθεον των πιο ακραίων μοντέλων της....