Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ταλιμπάν επιδεικνύουν σε βίντεο τα γιλέκα αυτοκτονίας τους και τις ικανότητές τους σε πολεμικές τέχνες

Τον εξοπλισμό τους που περιλαμβάνει γιλέκα αυτοκτονίας και εκρηκτικούς μηχανισμούς παρουσίασαν στον κόσμο οι Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής παρέλασης, η οποία προβλήθηκε στην αφγανική τηλεόραση, ενώ σε ένα άλλο αλλόκοτο βίντεο οι ισλαμιστές μαχητές εμφανίζονται να επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στις πολεμικές τέχνες.

Η ανατριχιαστική στρατιωτική παρέλαση, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση του Αφγανιστάν, περιλάμβανε φορτηγά που μετέφεραν γιλέκα αυτοκτονίας, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και ρυμουλκούμενα παγιδευμένα αυτοκίνητα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Στο μεταξύ, ένα παράξενο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει μαχητές των Ταλιμπάν να εκτελούν κινήσεις και ελιγμούς πολεμικών τεχνών, σπάζοντας πιάτα με τις γροθιές τους και συμμετέχοντας σε χορογραφημένες σκηνές μάχης που θυμίζουν… Χόλιγουντ.

Σε ορισμένα πλάνα της στρατιωτικής παρέλασης που καλύφθηκε τηλεοπτικά εμφανίζονται μαχητές να παρελαύνουν με τη σημαία του «Ισλαμικού Εμιράτου», ακολουθούμενοι από διάφορά οχήματα που μεταφέρουν όπλα αμερικανικής κατασκευής και βόμβες. Διάφοροι τύπου εκρηκτικών μηχανισμών εμφανίζονται παραταγμένοι στις καρότσες φορτηγών, με σημάνσεις που εξηγούν τι ακριβώς είναι ο καθένας. Την ώρα πού περνούν μπροστά από την κάμερα τα γιλέκα αυτοκτονίας και τα παγιδευμένα αυτοκίνητα, ακούγεται σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα μια φωνή να λέει στο σπικάζ ότι οι αυτοσχέδιες βόμβες-βαρέλια είναι η «στρατιωτική βιομηχανία των Μουτζαχεντίν» που χρησιμοποιείται για την «καταστροφή των κανονικών και τεθωρακισμένων οχημάτων του εχθρού».

Η παρέλαση, που κράτησε περίπου 40 λεπτά, φαίνεται να έλαβε χώρα μπροστά στους ηγέτες των Ταλιμπάν, που παρακολουθούσαν από μία αυτοσχέδια πλατφόρμα, στην περιοχή Κανταχάρ.

Το βίντεο προπαγάνδας που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ταλιμπάν με στόχο να δείξουν τις ικανότητες των μαχητών τους στις πολεμικές τέχνες δεν εστιάζει στα όπλα αλλά κυρίως σε…κλωτσιές που σπάνε σανίδες, γροθιές που σπάνε κουζινικά και σκηνοθετημένες σκηνές καράτε. Φορώντας μαύρες κουκούλες που κρύβουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και στολές παραλλαγής, οι συμμετέχοντες στο βίντεο εκτελούν μια σειρά από κινήσεις και ελιγμούς, με έναν από αυτούς να παριστάνει ότι σπάει τον λαιμό του «αντιπάλου» του σε μια χορογραφημένη σκηνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...

ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζο Λίμπερμαν, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο θάνατός του οφείλεται σε...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται η Τουρκία, με τις κάλπες των δημοτικών εκλογών να στήνονται σε όλη τη χώρα την Κυριακή. «Άγιο δισκοπότηρο» για κυβέρνηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από drone δείχνουν την καταστροφή στη Βαλτιμόρη. Το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στον πυλώνα στήριξης της γέφυρας έχει καταπλακωθεί από τους...