Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συνελήφθη κοντά στο Καπιτώλιο 44χρονος με ξιφολόγχη και ματσέτα

Η αστυνομία του Καπιτωλίου συνέλαβε έναν άνδρα από την Καλιφόρνια, που μετέφερε μια ξιφολόγχη και μια ματσέτα μέσα στο φορτηγάκι του, το οποίο είχε διακοσμήσει με σύμβολα υπέρ της ανωτερότητας της λευκής φυλής, κοντά στα κεντρικά της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ουάσιγκτον, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία.

Γύρω στα μεσάνυχτα, ένας αστυνομικός έκανε περιπολία στην περιοχή όταν παρατήρησε μέσα στο φορτηγάκι τα απαγορευμένα στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα όπλα, όπως επίσης μια σβάστικα και άλλα σύμβολα υπέρ της υπεροχής της λευκής φυλής, αναφέρει σε ένα δελτίο τύπου η αστυνομία του Καπιτωλίου.

Το φορτηγάκι ήταν σταθμευμένο κοντά στην έδρα του Δημοκρατικού Κόμματος, που συνορεύει με το συγκρότημα του αμερικανικού Καπιτωλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η αστυνομία αναγνώρισε τον οδηγό ως τον 44χρονο Ντόναλντ Κρέγκχεντ, από το Όσεανσαϊντ της Καλιφόρνιας. Ο 44χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της κατοχής απαγορευμένων όπλων.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, ο συλληφθείς είπε ότι βρισκόταν «σε περιπολία» και άρχισε να μιλάει σχετικά με την ιδεολογία της ανωτερότητας της λευκής φυλής.

Το Σάββατο σχεδιάζεται μια πορεία από υποστηρικτές των σχεδόν 600 ανθρώπων που κατηγορούνται για συμμετοχή στα βίαια επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου, με την εμπλοκή οπαδών του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η αστυνομία θα εγκαταστήσει εκ νέου έναν φράκτη γύρω από το αμερικανικό Καπιτώλιο ενόψει της κινητοποίησης, είπαν στο Ρόιτερς δύο πηγές με γνώση του σχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...

ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζο Λίμπερμαν, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο θάνατός του οφείλεται σε...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται η Τουρκία, με τις κάλπες των δημοτικών εκλογών να στήνονται σε όλη τη χώρα την Κυριακή. «Άγιο δισκοπότηρο» για κυβέρνηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από drone δείχνουν την καταστροφή στη Βαλτιμόρη. Το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στον πυλώνα στήριξης της γέφυρας έχει καταπλακωθεί από τους...