Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Οι αξιόποινες πράξεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κατέγραψαν αύξηση 13% το 2023

Οι αξιόποινες πράξεις σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 13% το 2023, όπου καταγγέλθηκαν 4.560 περιστατικά, έπειτα από μια αύξηση 3% το 2022, κατέδειξαν τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Επτά στα 10 θύματα ήταν άνδρες, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, και περίπου το 50% ήταν κάτω των 20 ετών. Περίπου το 7% των θυμάτων ήταν ηλικίας κάτω των 15 ετών.

Ο αριθμός των παραβάσεων που καταγράφθηκε το 2023 ήταν 40% υψηλότερος σε σύγκριση με το 2020.

Η πλειονότητα των θυτών ήταν ηλικίας κάτω των 30 ετών και οκτώ στους 10 ήταν άνδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία.

«Οι τρανσφοβικές ενέργειες είναι ολοένα και πιο συχνές και βίαιες και αυτή είναι μια τάση που μας ανησυχεί», είπε η πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου της γαλλικής ένωσης υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας SOS Homophobie, Ζιλιά Τορλέ, σε δηλώσεις της στο τηλεοπτικό δίκτυο Franceinfo χθες.

Την περασμένη Κυριακή, το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως περίπου 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε γαλλικές πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για ένα προτεινόμενο νομοσχέδιο που κατέθεσε το συντηρητικό κόμμα οι Ρεπουμπλικάνοι, το οποίο θέλει να απαγορευτούν οι ιατρικές μεταβάσεις φύλου σε ανήλικους, χαρακτηρίζοντάς το ένα τρανσφοβικό μέτρο.

Το 2023, οι σοβαρότερες παραβάσεις όπως βία και απειλές στο διαδίκτυο κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση, 19%. Τα πρόστιμα που επέβαλε η γαλλική αστυνομία και η χωροφυλακή κυρίως για προσβολή μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ αυξήθηκαν κατά 4%, έπειτα από μια πτώση 9% το 2022.

Τα θύματα εξακολουθούν να επιδεικνύουν απροθυμία στο να υποβάλουν μηνύσεις, επισήμανε η στατιστική υπηρεσία.

Η οργάνωση SOS Homophobie εξέφρασε την ανησυχία της για τις τάσεις σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τονίζοντας πως οι πρώτοι μήνες του 2024 επιβεβαιώνουν αυτό ακριβώς το φαινόμενο, μετέδωσε το Franceinfo.

Η Υπηρεσία της ΕΕ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα ανέφερε σε μια έκθεση αυτήν την εβδομάδα, η οποία βασίζεται σε μια διαδικτυακή έρευνα με τη συμμετοχή περισσότερων από 100.000 ανθρώπων οι οποίοι δηλώνουν ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ότι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι πολίτες αντιμετωπίζουν λιγότερες διακρίσεις, όμως περισσότερες σωματικές ή σεξουαλικές επιθέσεις σε σύγκριση με πριν από τρία χρόνια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα πολυσέλιδο ερωτηματολόγιο για τις πηγές εισοδήματος, τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες, χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες, κρυπτονομίσματα, ταξίδια στο εξωτερικό, δίδακτρα, μετρητά ακόμη και για...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις αγορές βγαίνει σήμερα το ελληνικό Δημόσιο επιδιώκοντας να αντλήσει 250 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους στο πλαίσιο της προγραμματισμένης δημοπρασίας...

ΔΙΕΘΝΗ

Η ιρλανδική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει σήμερα πως προχωρά στην αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης, μεταδίδουν ιρλανδικά ΜΜΕ. Το Δουβλίνο είχε αναγγείλει στις αρχές Απριλίου...

ΔΙΕΘΝΗ

Διαβεβαιώσεις από όλα τα επίπεδα της ηγεσίας του κόμματος VMRO-DPMNE ότι θα παραμείνουν προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας έχουν λάβει οι ΗΠΑ...