Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Διαδηλώσεις αγροτών επιβάλλουν περιορισμούς στην κυκλοφορία στα σύνορα με την Ισπανία

Οι γαλλικές Αρχές ανακοίνωσαν κυκλοφοριακούς περιορισμούς που θα επιβάλουν σήμερα  Δευτέρα ενόψει των αποκλεισμών που αναμένονται λόγω της διαμαρτυρίας των αγροτών στα κύρια σημεία διέλευσης μεταξύ της γαλλικής χώρας και της Ισπανίας.

Μεταξύ αυτών των μέτρων, η απαγόρευση της κυκλοφορίας μέσω της κύριας συνοριακής διέλευσης, του αυτοκινητόδρομου Α9 (που οδηγεί στο AP7 στην Ισπανία στη La Jonquera), ξεχωρίζει στην κατεύθυνση Γαλλίας-Ισπανίας από τις 7:00 π.μ.

Επίσης, δεν θα μπορούν να εισέλθουν στην Ισπανία μέσω του Puigcerdà ή του λιμανιού του Ares και, επιπλέον, θα απαγορευθεί στα φορτηγά μια ολόκληρη σειρά εναλλακτικών συνοριακών διελεύσεων (RD 900, RD 914 και RD 66).

Όσοι, παρά τις συστάσεις, κατευθυνθούν προς τα σύνορα στον Α9 θα πρέπει να σταματήσουν στον αυτοκινητόδρομο και θα παραμείνουν αποκλεισμένοι εκεί για τουλάχιστον 24 ώρες, προειδοποιεί η νομαρχία, η οποία συμβουλεύει να καθυστερήσει οποιαδήποτε μετακίνηση προς την Ισπανία.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην άλλη άκρη των Πυρηναίων, στα δυτικότερα περάσματα.

Εν όψει αποκλεισμού φορτηγών λόγω και των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στον αυτοκινητόδρομο Biriatou (μέσω της Χώρας των Βάσκων), καθώς και στα λιμάνια Somport και Portalet (στην Αραγονία), οι νομαρχίες αποφάσισαν να άρουν αυτήν την Κυριακή τη συνήθη απαγόρευση των αργιών για οχήματα μεταφοράς άνω των 7,5 τόνων.

Γαλλικές ενώσεις αγροτών, σε συντονισμό με τους Ισπανούς, έχουν οργανώσει αποκλεισμούς στα κύρια συνοριακά σημεία για να θυμηθούν τα βασικά αιτήματα των διαμαρτυριών τους, λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Η βασκική κυβέρνηση, από την πλευρά της, συνιστά να αποφεύγεται η οδήγηση μέσω του AP-8 προς τη Γαλλία αυτή τη Δευτέρα από τις δέκα το πρωί για όλους τους τύπους οχημάτων.

Μόνο μια καμπίνα στα σύνορα θα είναι δυνατή για τη διέλευση ελαφρών οχημάτων.

Η νέα  συγκέντρωση τρακτέρ στα σύνορα του αυτοκινητόδρομου ΑΠ-8, στη Μπιριάτου, θα αναγκάσει στο κλείσιμο της  κυκλοφορίας και προς τις δύο κατευθύνσεις από τις 10:00 το πρωί για διασυνοριακές συγκοινωνίες. Η διακοπή θα διαρκέσει 24 ώρες

Για τη μεταφορά εμπορευμάτων, όλα τα συνοριακά περάσματα μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας θα είναι επίσης κλειστά, υπενθυμίζει το Υπουργείο Ασφάλειας των Βάσκων, το οποίο συμβουλεύει επίσης τα ελαφρά οχήματα να μην χρησιμοποιούν εναλλακτικές διαδρομές, για την αποφυγή καταρρεύσεων.

Προσωπικό από το Bidegi και την επίγεια  μονάδα κυκλοφορίας της Ertzaintza στη Gipuzkoa θα παρακολουθεί και θα λαμβάνει μέτρα ασφαλείας για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στην κυκλοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Στα ύψη έχει φτάσει η αγωνία για την τύχη του Αμερικανού τουρίστα Έρικ Κάλιμπερτ ο οποίος εξακολουθεί να αγνοείται για δεύτερη μέρα μετά την...

ΕΛΛΑΔΑ

Στη σκληρή μάχη που έδωσαν χθες (12/6) οι πυροσβέστες τόσο με τη φωτιά στο εργοστάσιο στην Κηφισιά όσο και με πυρκαγιές σε Μεσσηνία, Ρόδο,...

ΔΙΕΘΝΗ

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε την εκκένωση κατοικιών και ζημιές σε αρκετούς οικισμούς ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών που ξέσπασαν σε μεγάλες περιοχές στο βόρειο τμήμα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ευγενική Υπενθύμιση προς ΝΔ: Πέρασαν 2 μέρες που ο Κ. Μητσοτάκης μιλούσε για ‘λεφτόδεντρα’ αναφερόμενος στις προτάσεις νόμου μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας...