Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Η μείωση των φόρων, η βάση του μανιφέστο των Συντηρητικων

Ο Ρίσι Σουνάκ αναμένεται να αξιοποιήσει την κληρονομιά της Μάργκαρετ Θάτσερ, καθώς εγκαινιάζει το μανιφέστο των Γενικών Εκλογών των Συντηρητικών με υποσχέσεις για μείωση των φόρων.

Ο κ. Σουνάκ θα παρουσιάσει το μανιφέστο των Συντηρητικών σήμερα βασιζόμενο σε μια πληθώρα φορολογικών περικοπών ενώ προσπαθεί να καλύψει το δημοσκοπικό χάσμα με τους Εργατικούς, μετά την γκάφα που χρεώθηκε για την αποχώρηση του από τους εορτασμούς για την D-day.

Ο πρωθυπουργός θα πει στους ψηφοφόρους ό,τι οι Συντηρητικοί πιστεύουν στο «υγιές χρήμα», δεδομένου ότι είναι το «κόμμα της Μάργκαρετ Θάτσερ και του Νάιτζελ Λόουσον», ο τελευταίος είναι γνωστός για τη μείωση των φόρων κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση Θάτσερ. Θα ισχυριστεί επίσης ότι οι Συντηρητικοί θα διασφαλίσουν ότι “θα έχουμε χαμηλότερη κοινωνική πρόνοια ώστε να μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους».

Οι πολιτικές υποσχέσεις θα περιλαμβάνουν την υπόσχεση να μην αυξηθεί ο φόρος εισοδήματος, η εθνική ασφάλιση ή ο ΦΠΑ, την επέκταση της χρηματοδότησης της εξίσωσης με την υπόσχεση να δοθούν σε 30 πόλεις 20 εκατομμύρια λίρες, καθώς και σχέδια για την ενίσχυση της κοινοτικής φροντίδας με την επέκταση του Pharmacy First και την κατασκευή 100 νέων ιατρείων γενικής ιατρικής και τον εκσυγχρονισμό άλλων 150. Οι Συντηρητικοί φιλοδοξούν να καταργήσουν την εθνική ασφάλιση , ενώ οι Εργατικοί προτείνουν ότι μια τέτοια πολιτική θα μπορούσε να κοστίσει 46 δισεκατομμύρια λίρες μέχρι το 2029/30.

Παρά την κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση και μέλη του κόμματός του, η υποχρεωτική εθνική θητεία για τους 18χρονους, μία από τις πρώτες δεσμεύσεις του κ Σουνακ , παραμένει στο μανιφέστο.

Η επίσημη ρυθμιστική αρχή στατιστικών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς του κ. Σουνακ ότι ο Σερ Κίρ Σταρμερ θα αυξήσει τους φόρους κατά 2.000 λίρες ανά νοικοκυριό, τους οποίους οι Εργατικοί έχουν διαψεύσει.

Ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ήταν ένα από τα καυτά θέματα της ζωντανής αναμέτρησης της περασμένης Τρίτης στο ITV με τον σερ Κίρ.

Οι Εργατικοί χαρακτήρισαν τον κ. Σουνακ ψεύτη για την πρόταση αυτή, με τον σερ Κίρ να χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς ως «απόλυτες αηδίες». Οι Times αναφέρουν ότι το μανιφέστο θα προσφέρει χαμηλότερους φόρους και βοήθεια για τους αγοραστές κατοικιών, καθώς ο Σουνακ τοποθετεί τον εαυτό του ως “τον κληρονόμο της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ο τίτλος της Daily Express είναι «Ψηλά οι εργαζόμενοι!», καθώς η εφημερίδα χαιρετίζει την είδηση της “πρωτοφανούς” τρίτης μείωσης της Εθνικής Ασφάλισης κατά επιπλέον 2 πένες.

Και ο Guardian επισημαίνει ότι οι Συντηρητικοί είναι έτοιμοι να απαιτήσουν σκληρότερη δράση για τη μετανάστευση και το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εάν οι υποσχέσεις του Σουνακ στο μανιφέστο «πέσουν στο κενό».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Στη σκληρή μάχη που έδωσαν χθες (12/6) οι πυροσβέστες τόσο με τη φωτιά στο εργοστάσιο στην Κηφισιά όσο και με πυρκαγιές σε Μεσσηνία, Ρόδο,...

ΔΙΕΘΝΗ

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε την εκκένωση κατοικιών και ζημιές σε αρκετούς οικισμούς ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών που ξέσπασαν σε μεγάλες περιοχές στο βόρειο τμήμα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ευγενική Υπενθύμιση προς ΝΔ: Πέρασαν 2 μέρες που ο Κ. Μητσοτάκης μιλούσε για ‘λεφτόδεντρα’ αναφερόμενος στις προτάσεις νόμου μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας...

ΕΛΛΑΔΑ

Zέστη και σκόνη κάνουν την ατμόσφαιρα σε όλη τη χώρα πολύ αποπνικτική με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Copernicus για την κλιματική αλλαγή να εκδίδει ανακοίνωση...