Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μικρή Μαντλίν: Γερμανοί εισαγγελείς θα ασκήσουν δίωξη για δολοφονία στον παιδόφιλο Μπρούκνερ

Σημαντική είναι η εξέλιξη στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην Πορτογαλία, πριν από 14 χρόνια, σε ηλικία μόλις τριών ετών.

Οι γερμανοί εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση δηλώνουν τη βεβαιότητά τους πως το παιδί δολοφόνησε ο ύποπτος Κρίστιαν Μπρούκνερ. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας Κρίστιαν Βόλτερ, οι ερευνητές έχουν στη διάθεσή τους επαρκή στοιχεία για να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του κύριου υπόπτου, ωστόσο, θέλουν να «ενισχύσουν περαιτέρω τη θέση τους».

Μιλώντας στη Mirror, ο Βόλτερ -σύμφωνα με τον οποίο η Μαντλίν είναι νεκρή- δήλωσε πως η ομάδα είναι «100% πεπεισμένη» πως η Μαντλίν δολοφονήθηκε από τον Μπρούκνερ που είναι καταδικασμένος παιδόφιλος.

«Είναι εφικτό να ασκήσουμε δίωξη, έχουμε τα στοιχεία για να το κάνουμε. Ωστόσο, δεν αρκεί να του ασκήσουμε δίωξη, αλλά να το κάνουμε με τα καλύτερα δυνατά αποδεικτικά στοιχεία. Όταν έχουμε ακόμη ερωτήματα, θα ήταν βλακώδες να ασκήσουμε κατηγορίες αντί να περιμένουμε για απαντήσεις που θα ενισχύσουν τη θέση μας» ανέφερε ο Βόλτερ, επικεφαλής της ομάδας εισαγγελέων που διερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Βόλτερ, φιλοδοξούν να ασκήσουν δίωξη τον επόμενο χρόνο και πως το ότι ο Μπρούκνερ βρίσκεται ήδη στη φυλακή, τούς ασκεί λιγότερη πίεση.

Ποιος είναι ο Κρίστιαν Μπρούκνερ

Ο 44χρονος, παιδόφιλος και έμπορος ναρκωτικών, είχε ομολογήσει σε έναν φίλο του την απαγωγή του παιδιού σε ένα μπαρ το 2017, στην 10η επέτειο από την απαγωγή της, όταν είδε την εικόνα της στην τηλεόραση σε ένα αφιέρωμα της γερμανικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, δεν έχει ηθικούς φραγμούς και έχει ήδη καταδικαστεί και για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον μικρών κοριτσιών. Ο Μπρούκνερ γεννήθηκε το 1976 στην Γερμανία και στα 18 του μετακόμισε στην Πορτογαλία. Έχει ήδη καταδικαστεί δυο φορές για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον μικρών κοριτσιών και επίσης είχε ρημάξει ξενοδοχεία και εξοχικές κατοικίες στην Πράια Ντα Λουζ.

Οι γερμανικές αρχές θεωρούν ότι ο Μπρούκνερ όχι μόνο απήγαγε αλλά και δολοφόνησε την μικρή Μαντλίν, λίγο μετά αφού την πήρε από το κρεβατάκι της στην Πράια Ντα Λουζ. Την έβαλε στο τροχόσπιτο στο οποίο έμενε και από εκεί και πέρα το μικρό παιδί αγνοείται. Στο τροχόσπιτο το οποίο ο φερόμενος ως δράστης έστειλε πίσω στην Γερμανία, δεν έχει βρεθεί DNA της μικρής Μαντλίν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, ήταν «τρομοκρατική ενέργεια», έκρινε σήμερα η αστυνομία, που...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι επιθέσεις εναντίον αμάχων αδιακρίτως στο Σουδάν πιθανόν αποτελούν «εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», εκτίμησε χθες Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού...

ΔΙΕΘΝΗ

Αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό και διαπέρασε την οροφή και δυο πατώματα κατοικίας στην αμερικανική πολιτεία Φλόριντα νωρίτερα φέτος προερχόταν πράγματι από τον...

ΔΙΕΘΝΗ

Η σκηνοθέτρια Ζένια Μπερκόβιτς και η θεατρική συγγραφέας Σβετλάνα Πετριτσούκ προστέθηκαν σε επίσημη λίστα «τρομοκρατών και εξτρεμιστών» ενόψει της δίκης τους με την κατηγορία...