ΗΠΑ: Αστυνομικοί έσυραν παραπληγικό Αφροαμερικανό έξω από το αμάξι – Σφοδρές αντιδράσεις για την άσκοπη βία

Ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής βίας σημειώθηκε στις ΗΠΑ, στο Ντέιτον του Οχάιο, όταν δύο αξιωματικοί της αστυνομίας σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 39χρονος Αφροαμερικανός για έλεγχο και τον μεταχειρίστηκαν βίαια.

Σύμφωνα με το βίντεο που τραβήχτηκε από τις κάμερες εξοπλισμού, οι δύο αστυνομικοί εμφανίζονται να του ζητούν να βγει από το αμάξι προκειμένου να υποβληθεί σε έλεγχο για ναρκωτικά και 39χρονος οδηγός του οχήματος,να τούς φωνάζει “είμαι παραπληγικός” και πως δεν μπορεί γιατί δεν έχει έλεγχο των ποδιών του, ενώ στο επόμενο καρέ φαίνεται να βρίσκεται στο έδαφος και να φωνάζει για βοήθεια.

Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που εμπλέκονται στο περιστατικό άσκοπης βίας, αφού τον τράβηξε βίαια, του πέρασε χειροπέδες.

Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μετά από την κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε πώς θα διεξάγει έρευνα για το περιστατικό, το οποίο συνέβη στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι αστυνομικοί, μετά από έλεγχο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρήκαν 22,450 δολάρια, γεγονός το οποίο θεώρησαν ύποπτο.

«Το να τραβήξεις αυτόν τον παραπληγικό άνθρωπο, από τα μαλλιά, είναι ολότελα μη αποδεκτό, απάνθρωπο και δεν τιμάει την πόλη του Ντέιτον», δήλωσε ο Ντέρικ Φόργουορντ, εκπρόσωπος του οργανισμού για τα δικαιώματα αφροαμερικανούς “National Association for the Advancement of Colored People”, στην Ουάσιγκτον Ποστ.