Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ο «χαμένος» δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα επανεμφανίστηκε στο Χονγκ Κονγκ

Ο ιδρυτής του Ομίλου Alibaba, δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα, ο οποίος έχει εξαφανιστεί από τη δημόσια σφαίρα, από τότε που ξεκίνησε έρευνα στην αυτοκρατορία του στα τέλη του περασμένου έτους, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Χονγκ Κονγκ, όπου είχε συναντήσεις με επιχειρηματικούς συνεργάτες τις τελευταίες ημέρες, ανέφεραν δύο πηγές στο Reuters.

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος διατηρεί χαμηλό προφίλ από τότε που πραγματοποίησε μια ομιλία τον Οκτώβριο του περασμένου έτους στη Σαγκάη, επικρίνοντας τις οικονομικές ρυθμιστικές αρχές της Κίνας.

Καθώς ο Μα πραγματοποίησε περιορισμένο αριθμό δημόσιων εμφανίσεων στην Κίνα μετά από αυτή την ομιλία, οι εικασίες «έδιναν και έπαιρναν» για το που βρίσκεται.

Μία από τις πηγές είπε ότι η επίσκεψη αυτή του Μα σηματοδότησε το πρώτο του ταξίδι στον ασιατικό οικονομικό κόμβο από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Μα, κάποτε ο πιο διάσημος επιχειρηματίας της Κίνας, συνάντησε τουλάχιστον «μερικούς» επιχειρηματικούς συνεργάτες για γεύματα την περασμένη εβδομάδα, είπαν οι πηγές.

Ο Μα, η βάση του οποίου είναι κυρίως η πόλη Χανγκζού της ανατολικής Κίνας, όπου βρίσκεται η έδρα της επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας, κατέχει τουλάχιστον ένα πολυτελές σπίτι στην πρώην βρετανική αποικία που στεγάζει επίσης ορισμένες από τις υπεράκτιες επιχειρηματικές δραστηριότητες των εταιρειών του. Η Alibaba είναι επίσης εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ, εκτός από τη Νέα Υόρκη.

Έπειτα από τρεις μήνες που ήταν εξαφανισμένος, ο πρώην καθηγητής Αγγλικών εμφανίστηκε τον Ιανουάριο με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του σε ομάδα δασκάλων, περιορίζοντας τις ανησυχίες για την ασυνήθιστη απουσία του από τη δημόσια ζωή και οδηγώντας σε άλμα τις μετοχές του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, τον Μάιο, ο Μα πραγματοποίησε μια σπάνια επίσκεψη στην πανεπιστημιούπολη της Alibaba στην Χανγκζού.

Ο όμιλος Alibaba κατηγορείται για μονοπωλιακές πρακτικές και συγκεκριμένα ότι αξιώνει την αποκλειστικότητα από τους εμπόρους που θέλουν να πωλούν τα προϊόντα τους στην πλατφόρμα του, αποφεύγοντας αντίπαλους ιστότοπους του διαδικτυακού εμπορίου.

Τον Απρίλιο οι κινεζικές αρχές επέβαλαν στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 18,2 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 2,78 δισεκατομμύρια δολάρια).

Το ύψος του προστίμου καθορίστηκε αφότου οι ρυθμιστικοί φορείς αποφάσισαν να επιβάλλουν στον Alibaba πρόστιμο που να ανταποκρίνεται στο 4% του κύκλου εργασιών του το 2019, ήτοι 455,7 δισεκατομμύρια γιουάν.

Ο όμιλος Alibaba και άλλες μεγάλες κινεζικές επιχειρήσεις τεχνολογίας αντιμετωπίζουν πιέσεις σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης ανησυχίας όσον αφορά την επιρροή τους στην Κίνα, όπου οι καταναλωτές χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες για να επικοινωνήσουν, να κάνουν αγορές, να πληρώσουν λογαριασμούς, να κάνουν κράτηση ταξί, να πάρουν δάνεια και για ένα πλήθος άλλων καθημερινών δραστηριοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...

ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζο Λίμπερμαν, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο θάνατός του οφείλεται σε...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται η Τουρκία, με τις κάλπες των δημοτικών εκλογών να στήνονται σε όλη τη χώρα την Κυριακή. «Άγιο δισκοπότηρο» για κυβέρνηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από drone δείχνουν την καταστροφή στη Βαλτιμόρη. Το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στον πυλώνα στήριξης της γέφυρας έχει καταπλακωθεί από τους...