Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες-σοκ: Εκεί σκότωσαν οι Αλβανοί αστυνομικοί τον Κατσίφα

Πένθος στους κόλπους της Ομογένειας στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας, που «βράζει» τις τελευταίες ώρες για την υπόθεση θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στους Βουλιαράτες, την ημέρα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Μια υπόθεση που (τουλάχιστον) για την ώρα παραμένει «σκοτεινή», αφού οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο 35χρονος Ελληνας ομογενής από τους Αλβανούς αστυνομικούς παραμένουν αδιευκρίνιστες, προκαλώντας διπλωματική ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Τίρανα.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ, ενώ αυξάνονται τα αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας για «την επόμενη ημέρα» στους κόλπους της Ομογένειας.

Οι ομογενείς αντιδρούν στη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα περί «εξτρεμιστικής τρέλας», κάνουν λόγο για «εν ψυχρώ εκτέλεση» και καταγγέλλουν την αλβανική πλευρά για προσπάθειες «αφανισμού της μειονότητας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΑ

Και ο δεύτερος εισαγγελέας που είχε… «αυτοκτονήσει» τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα, βρίσκεται στο στόχαστρο της αλβανικής δικαιοσύνης, μετά την ποινική δίωξη -που προηγήθηκε- κατά...

ΔΙΕΘΝΗ

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα των Αλβανών εισαγγελέων για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αλβανικού τύπου, ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα ιερά χώματα της Βορείου Ηπείρου που τόσο αγάπησε αναπαύεται ο Κωνσταντίνος Κατσίφας με χιλιάδες κόσμου να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από μία εβδομάδα μετά την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι αλβανικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως στην οικογένειά του να παραλάβει την σορό...