Η Τουρκία πήγε να κατασκευάσει την δική της Σαντορίνη και… γελοιοποιήθηκε!

Οι Κυκλάδες πρώτη επιλογή για ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ελλάδα

Οι γείτονες Τούρκοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτούν την έκρηξη του τουρισμού στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, βάζοντας στόχο να αποκτήσουν και αυτοί την δική τους… Σαντορίνη!

Η απόπειρα να δημιουργήσει τη δική της Σαντορίνη στη Σμύρνη προκαλεί το λιγότερο γέλιο, καθώς αυτός ο μύλος με τα κιτς κτίσματα γύρω γυρω δεν μπορεί να φτάσει ούτε στο ελάχιστο τα φυσικά κάλλη του νησιού του Αιγαίου που αποτελεί ένα από τους τοπ τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

H… κωμωδία της Σμύρνης είναι για ένα project της IZKA Construction, με 539 κατοικίες, που, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Sabah, «παρέχει στους επενδυτές του ζωή στο κέντρο της πόλης δίπλα στη φύση», θέα στη θάλασσα κ.α. Βέβαια το συγκρότημα «Σαντορίνη» στη Σμύρνη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων.

Tο θέρετρο περιλαμβάνει και σπίτια «τύπου Σαντορίνης», δηλαδή εμπνευσμένα από την αρχιτεκτονική των σπιτιών του ελληνικού νησιού. Επίσης, όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του, συνδυάζονται «η ομορφιά του Αιγαίου και της Μεσογείου» με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Φυσικά και πρόκειται για μια φτηνή αντιγραφή της μίας και μοναδικής Σαντορίνης και το εγχείρημα αυτό είναι απίθανο να στεφθεί με επιτυχία. Η φήμη του νησιού του Αιγαίου ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου και οι ομορφιές του είναι μοναδικές.

Μια σύγκριση, άλλωστε, θα πείσει και τον πιο δύσπιστο…

 

Ο μύλος της Σαντορίνης έχει θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου…

Το… δημιούργημα της Σμύρνης πολυκατοικίες και τεχνητή πισίνα

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες και η θέα του είναι μοναδική στον κόσμο!

Οσο για το κατασκεύασμα της Σμύρνης…