Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πύρινη κόλαση χωρίς τέλος στην Καλιφόρνια με τουλάχιστον 56 νεκρούς

Η Καλιφόρνια βρίσκεται εδώ και 7 ημέρες σε κατάσταση έκτακτης με τις φωτιές να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους. Κόλαση ζουν οι πυροσβέστες και κάτοικοι με 56 νεκρούς και 130 αγνοούμενους.

Η Camp Fire, η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνια των 39 εκατομμυρίων κατοίκων είναι σε εξέλιξη. Από τις 8 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6.30 π.μ (τοπική ώρα), η μεγάλη Πολιτεία της Αμερικής καίγεται.
Μέχρι στιγμής η λίστα των νεκρών έχει σταματήσει στους 56, ενώ οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 130.

Οι αρχές ενισχύουν διαρκώς το προσωπικό και οι εκατοντάδες πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια. Περίπου 500 στρέμματα γης αποτελούν “νεκρό έδαφος”.

Εκτός της πυρόσβεσης, η προσοχή τώρα στρέφεται στην ανεύρεση των ανθρώπων που αγνοούνται και για το σκοπό αυτό το προσωπικό που αναζητά σημεία ζωής στα συντρίμμια φτάνει τα 500 άτομα.

Ωστόσο, η δύναμη της φωτιάς που ενισχύθηκε από δυνατούς ανέμους, μόλις δύο ώρες μετά το ξέσπασμά της είχε κάνει ήδη τεράστια ζημιά και είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο. δυστυχώς, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση μόνο το 35% της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ακόμα μπροστά τους ένα βουνό!

Σύμφωνα με τον πυροσβέστη Scott McLean: Σχεδόν ολόκληρη η κοινότητα Paradise έχει καταστραφεί. Μοιάζει με αφανισμό. Ο άνεμος που περιμέναμε ήρθε και αφάνισε τα πάντα.

Ασφαλώς, κτίρια τα περισσότερα εκ των οποίων σπίτια αποτελούν παρελθόν. Ο αριθμός τους φτάνει τις 9000, ενώ εντολή να απομακρυνθούν από τις οικείες τους έχουν 50000 κάτοικοι.

Ανάμεσά τους και αρκετοί επώνυμοι που έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν τα συντρίμμια του σπιτιού τους στο διαδίκτυο. Ο Τζέραρντ Μπάτλερ, η Μάιλι Σάιρους και ο Νιλ Γιάνγκ είναι κάποιοι από αυτούς.

https://www.instagram.com/p/BqDOMy5Fz69/

Ζημιές έχουν προκληθεί επίσης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και αποχέτευσης, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στο έργο πυροσβεστών και διασωστών.

Η έκκληση για δωρεές υπέρ των πληγέντων έχουν ξεκινήσει και τα social media έχουν γεμίσει με διευθύνσεις και τρόπους συνεισφοράς.

Η απορία πλέον είναι προφανής: Ποιά η αιτία αυτής της ανεξέλεγκτης καταστροφής; Η κατάσταση ερευνάται στενά από τις Αρχές και το πόρισμα αναμένεται να είναι μία σχολαστικά διεξοδική και χρονοβόρα υπόθεση.

Πάντως οι πολιτικοί βρίσκονται στο στόχαστρο με τους πληγέντες που είναι σε απόγνωση να κατηγορούν το Ντόναλντ Τραμπ για πλήρη αδιαφορία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αρχές της Καλιφόρνιας το 2023 κατάσχεσαν περίπου 28 τόνους φαιντανύλης που εισήχθη λαθραία στην πολιτεία. «Η συνολική ποσότητα του ισχυρού συνθετικού οπιοειδούς που...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένας πρώην μηχανικός της Meta, η επιστήμονας σύζυγός του και τα δίδυμα παιδιά τους ηλικίας 4 ετών βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους στην...

ΔΙΕΘΝΗ

Μία από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες στην πρόσφατη ιστορία της, αντιμετωπίζει η Καλιφόρνια, τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα το πρώτο κύμα άφησε σχεδόν μισό εκατομμύριο κατοίκους...

ΔΙΕΘΝΗ

Καταιγίδες που σημειώθηκαν ανοιχτά της ακτής της Καλιφόρνιας είχαν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση τεράστιων κυμάτων που προκάλεσαν εχθές σειρά από προβλήματα σε παραλιακές περιοχές,...