Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κύμα αποχωρήσεων στελεχών και εργαζομένων στο Facebook λόγω Ζούκερμπεργκ

Κύμα αποχωρήσεων στελεχών και εργαζομένων στο Facebook λόγω Ζούκερμπεργκ

Ένας ένας πηδούν από το καράβι του Facebook υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας λόγω έντονων προστριβών με τον ιδρυτή της, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο Ζούκερμπεργκ απειλεί με απόλυση όσους εργαζόμενους μιλούν στους δημοσιογράφους, ενώ όπως φαίνεται στα υψηλά κλιμάκι της εταιρείας επικρατεί αναβρασμός με σημαντικά στελέχη να έχουν αποχωρήσει μην αντέχοντας άλλο τον πιεστικό ιδιοκτήτη του Facebook.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, ο Ζούκερμπεργκ φέρεται, εκτός των άλλων, να ρίχνει το φταίξιμο του σκανδάλου της Cambridge Analytica στην Chief Operating Officer, του νούμερο 2 της εταιρείας, Σέριλ Σάντμπεργκ.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook φέρεται να είπε τον περασμένο Ιούνιο στα στελέχη της επιχείρησης ότι θα υιοθετήσει πιο σκληρή γραμμή διοίκησης, καθώς δεχόταν όλο και αυξανόμενη κριτική από τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, τους επενδυτές, αλλά και τα μέλη του Κογκρέσου.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί προηγούμενο ρεπορτάζ των New York Times, σύμφωνα με το οποίο τα λάθη και οι παραβλέψεις σε μία σειρά σκανδάλων τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και οι αμφισβητούμενες τακτικές που ακολούθησε η γιγαντιαία εταιρεία, την ανάγκασαν να προχωρήσει σε μία σειρά δράσεων ώστε να ελεγχθεί η βλάβη που είχε γίνει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Facebook χαρακτήρισε το ρεπορτάζ των New York Times «άδικο», ενώ σε συζήτηση που είχε ο Ζούκερμπεργκ με στελέχη είπε ότι η εφημερίδα έγραφε «ανοησίες». Οι New York Times επανήλθαν με νέο ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο, στην ίδια συνάντηση ο Ζούκερμπεργκ απείλησε με απόλυση τους εργαζόμενους που μιλούν σε μέσα ενημέρωσης.

«Είμαστε σε πόλεμο»

Πόλεμο που δέχεται από νομικούς, επενδυτές και χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ για τα σκάνδαλα που έχουν αμαυρώσει την εικόνα της εταιρείας του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Wall Street Journal», το Facebook πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση αφού βομβαρδίζεται από ξένα πυρά αλλά και εσωτερικά.

Η νέα επιθετική στάση του Ζούκερμπεργκ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει δημιουργήσει αναταραχές στο εσωτερικό της εταιρείας, με αποτέλεσμα να αποχωρούν υψηλόβαθμα στελέχη κατά του διάρκεια του 2018, ανάμεσά τους οι συνιδρυτές του Instagram και του WhatsApp.

Σε συνάντηση στελεχών της εταιρείας την προηγούμενη Παρασκευή, ο Ζούκερμπεργκ χαρακτήρισε την κριτική των ΜΜΕ ως «bullshit» (σκ…) Κι όταν ένας εργαζόμενος τον ρώτησε αν η δημιουργία μιας εσωτερικής έκθεσης για το πόσο συχνά αποκαλύπτονται -και απολύονται- οι άνθρωποι πίσω από τις διαρροές, θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό τους, ο Ζούκερμπεργκ δεν έδωσε κάποια σαφή απάντηση. Επιβεβαίωσε, ωστόσο, τις απολύσεις, χαρακτηρίζοντας τις διαρροές αποτέλεσμα της διαρκούς κριτικής από τα μέσα ενημέρωσης.

Πλέον, ο Ζούκερμπεργκ είναι «κόκκινο πανί» των υφισταμένων του ο «κακός» της υπόθεσης. Αυτός που ευθύνεται για τις παραιτήσεις εργαζομένων. Από το… «τιμόνι» του Facebook γίνεται καταπιεστικός την ώρα που η μετοχή του δικτύου έχει χάσει πάνω από το 20% της αξίας της από τις αρχές της χρονιάς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Τα προσωπικά δεδομένα 200.000 χρηστών του Facebook Marketplace διέρρευσαν σε φόρουμ χάκερ στο σκοτεινό Διαδίκτυο. Τα δεδομένα που διέρρευσαν φέρεται να περιλαμβάνουν ονόματα, αριθμούς...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο αριθμός των ενεργών χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πέρασε το όριο των 5 δισεκατομμυρίων το 2023, ήτοι το 62,3% του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα...

ΔΙΕΘΝΗ

Πέρα από τον αυτοκινητόδρομο με τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας που ελίσσεται κατά μήκος της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού Καουάι της Χαβάης, σε μια ήσυχη...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο όμιλος Meta λάνσαρε σήμερα στην Ευρώπη την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Threads, άμεση ανταγωνίστρια του Χ (πρώην Twitter), η οποία μέχρι σήμερα δεν ήταν...