Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Εντός της κυπριακής ΑΟΖ το Barbaros με συνοδεία τεσσάρων πολεμικών πλοίων

Εντός της κυπριακής ΑΟΖ το Barbaros με συνοδεία τεσσάρων πολεμικών πλοίων

Η τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο δεν λέει να σταματήσει και κάθε ώρα που περνά παίρνει ακόμη πιο ανησυχητικές διαστάσεις.

Την ώρα που η αμερικανική ExxonMobil έχει ξεκινήσει τις γεωτρήσεις και συνοδεύεται από πολεμικά πλοία των ΗΠΑ οι Τούρκοι εντούτοις αγνοούν τις προειδοποιήσεις και παίζουν με τη φωτιά και τα νεύρα όλων στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το militaire.gr, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros πλέει εντός του οικοπέδου 4 της κυπριακής ΑΟΖ, συνοδευόμενο από τέσσερα πολεμικά πλοία. Το Barbaros παρακολουθεί η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί μονομερή βήματα στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ στο κανάλι NTV, λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση για την ολοκλήρωση του υποθαλάσσιου αγωγού «Τουρκικό Ρεύμα» στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του Ρώσου προέδρου Πούτιν.

«Υποστηρίζουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκικού λαού. Οι έρευνές μας στις περιοχές που μας έχει εξουσιοδοτήσει η ‘’ΤΔΒΚ’’ συνεχίζονται. Την περασμένη βδομάδα ο ‘’Πορθητής’’ μας ξεκίνησε γεώτρηση στα ανοιχτά της Αττάλειας. Δεν έχουμε βλέψεις στις πηγές κανενός», υποστήριξε ο Φατίχ Ντονμέζ, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την πάγια θέση της χώρας του.

Ο Τούρκος υπουργός, αναφερόμενος στον αγωγό Turkish Stream, είπε ότι για τη συνέχεια του αγωγού στην Ευρώπη υπάρχει αίτημα τόσο της Βουλγαρίας όσο και της Ελλάδας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ