Νέες απειλές από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας: Οι προκλήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο θα έχουν βαρύ τίμημα

Νέες απειλές από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας: Οι προκλήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο θα έχουν βαρύ τίμημα

Με μια απειλητική δήλωση, ο Χουλουσί Ακάρ απάντησε στα όσα είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «προκλήσεις» στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο.

«Ολοι πρέπει να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, όλοι πρέπει να ξέρουν ότι το τίμημα θα είναι βαρύ», δήλωσε ο Ακάρ. «Αυτή είναι η συμβουλή δίνουμε στους γείτονές μας», συμπλήρωσε.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο, στη Κύπρο που θα είναι εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.  Δεν θα έχει ισχύ ,καμία απόφαση και κανένα μέτρο που θα ληφθεί χωρίς εμάς και δεν έχει ελπίδες να επιβιώσει κάτι τέτοιο. Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης, της φιλίας και της σταθερότητας. Είμαστε υπέρ στο να ζουν οι άνθρωποι εδώ μέσα στην ευημερία την ειρήνη και την ευημερία. Από την άλλη όμως όλοι πρέπει να ξέρουν πως όποιο κι αν είναι το τίμημα δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματα μας. Πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους να μένουν μακριά από τις προβοκάτσιες, σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν βαρύ τίμημα. Έχουμε λάβει κάθε είδους μέτρο έχουμε κάνει κάθε είδους ετοιμασίες. Οτιδήποτε χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και δίκαια του λαού μας θα γίνει όταν και όπου πρέπει.  Οι προβοκάτσιες κοντά στις ακτές μας, στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα δεν πρέπει να κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς. Δεν θα φτάσουν πουθενά και δεν θα κερδίσουν κάτι . Όλοι Πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους, να μην προκαλέσουν περιπέτειες. Αυτές είναι οι πιο ειλικρινείς συμβουλές μας στους συνομιλητές μας. Η αύξηση της έντασης δεν βοηθάει κανέναν. Στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο όλοι πρέπει να αποφεύγουν την αύξηση της έντασης κι αυτό είναι υπέρ των χωρών μας».

Με αυτό τον τρόπο, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας απαντά στη δήλωση του Ελληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση», είπε ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.