Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

«London Bridge is down» – Όλο το σχέδιο για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

H βασίλισσα Ελισάβετ Β’ βρίσκεται στον βρετανικό θρόνο από το1952 και κατέχει το ρεκόρ της μακροβιότερης θητείας.  Από όταν έλαβε το στέμμα, είδε δεκάδες Βρετανούς να αναλαμβάνουν πρωθυπουργικά καθήκοντα, σχεδόν 20 θερινούς ολυμπιακούς αγώνες και διαχειρίστηκε μεγάλες, ιστορικές κρίσεις.

Σήμερα, η Ελισάβετ Β’ είναι 94 ετών και το Παλάτι έχει σχεδιάσει ήδη την επιχείρηση που θα λάβει χώρα όταν αποβιώσει. Η ονομασία του σχεδίου που θα υλοποιηθεί, μέσα στους επόμενους μήνες, από τον θάνατό της, είναι «London Bridge» και θα ξεκινήσει με μήνυμα που θα αποστείλει ο ιδιαίτερος γραμματέας της.

Οπως είναι γνωστό τόσο το ίδιο το παλάτι όσο και το BBC έχουν συγκεκριμένο σχέδιο, έχουν κάνει μάλιστα και πρόβες, για το πώς θα χειριστούν το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο θάνατος της μονάρχη της Μεγάλης Βρετανίας δεν πρόκειται να είναι ένα απλό γεγονός. Οχι μόνο του πρωτοκόλλου που θα πρέπει να τηρηθεί. Το θέμα ξεπερνά κατά πολύ αυτό το πλαίσιο καθώς εκτιμάται σαν ένα γεγονός το οποίο θα έχει ακόμη και σοβαρές οικονομικές συνέπειες με την βρετανική οικονομία να περνά σε ύφεση για κάποιο διάστημα.

 

Σύμφωνα με το Business Insider, ειδικά την ημέρα της κηδείας θα χαθούν δισεκατομμύρια από την βρετανική οικονομία. Ειδικότερα, η απώλεια στο ΑΕΠ που θα ακολουθήσει το θάνατο της βασίλισσας, θα είναι μεταξύ 1,2 και 6 δισεκατομμυρίων στερλινών, χώρια το κόστος των εκδηλώσεων και της κηδείας.

Αν πεθάνει σε εργάσιμη μέρα, το χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς και χιλιάδες άλλες εταιρείες θα κλείσουν σε ένδειξη πένθους, γεγονός που θα έχει σοβαρές οικονομικές απώλειες.

Κορωνοϊός: Ακυρώνονται οι εορτασμοί για τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ - Πρώτη φορά στα 68 χρόνια της βασιλείας της

Παράλληλα, το BBC θα ακυρώσει όλα τα κωμικά σόου, όπως είχε κάνει και το 1952 με το θάνατο του Γεωργίου του VI, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος ίσως αλλάξει το όνομά του, όπως αλλαγή θα χρειαστούν και οι στίχοι του εθνικού ύμνου της Μ. Βρετανίας: Το «God Save The Queen» θα πρέπει να αλλάξει σε «God Save The King» όπως γράφτηκε για τον βασιλιά Γεώργιο το 1948.

Επίσης θα αλλάξουν τα κράνη των αστυνομικών, τα διαβατήρια και τα γραμματόσημα στα οποία παρουσιάζεται η Βασίλισσα.

Κρίνοντας από την μαζική υστερία που επικράτησε με τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, τότε στην περίπτωση της βασίλισσας αναμένεται να «γίνει πανικός» αφού το μεγαλύτερο μέρος του Αγγλικού πληθυσμού δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς την ηγεμονία της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Σε περίπτωση που η βασίλισσα πεθάνει στο παλάτι, ή σε νοσοκομείο, ιδιωτικά, το Μπάκινγκχαμ έχει ήδη έτοιμο ένα σχέδιο (το επονομαζόμενο Bridge) για το πώς και πότε θα ανακοινώσουν το θάνατο της. Αν όμως ο θάνατος της βασίλισσας είναι ξαφνικός ή και δημόσιος, όπως της Νταϊάνα, τότε η είδηση θα βγει εκτός ελέγχου.

Δεύτερο μήνυμα σε μία εβδομάδα από τη βασίλισσα Ελισάβετ: Το Πάσχα δεν ακυρώνεται

Όπως δήλωσε πρώην Βρετανός πρέσβης, πολλά θα κριθούν από το πως θα πεθάνει η βασίλισσα, αν είναι κάτι αναμενόμενο ή έκτακτο.

Στη συνέχεια, το επίσημο συμβούλιο θα ανακοινώσει το βασιλιά της χώρας, με τυπική διαδικασία, αφού θα είναι ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος όμως μπορεί να μεταφέρει απευθείας το δικαίωμα του θρόνου στον γιο του Γουίλιαμ.

Οσο για τη βασίλισσα, η σωρός της θα παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα στο Westminster Hall για τρεις μέρες, ενώ η κηδεία της θα γίνει 12 μέρες μετά τον θάνατό της και αναμένεται να την παρακολουθήσουν πάνω από 2,5 δισ. κόσμου σε όλο τον πλανήτη, ενώ περίπου 1.000.000 κόσμος θα ακολουθήσουν την νεκρώσιμη πομπή.

Η ενθρόνιση του νέου βασιλιά θα γίνει έναν χρόνο μετά τον θάνατο της βασίλισσας, με τον Κάρολο να έχει την δυνατότητα από την πρώτη μέρα που θα οριστεί βασιλιάς να ασκήσει να καθήκοντά του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Σαντορίνη, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο SantoriniNews.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας απέτισαν συγκινητικό φόρο τιμής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην βασίλισσα Eλισάβετ, ένα χρόνο μετά τον θάνατό της...

ΔΙΕΘΝΗ

Αρχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το FBI και αφορούν επισκέψεις της βασίλισσας Ελισάβετ στις Ηνωμένες Πολιτείες στην δεκαετία του 1980 και του 1990...

ΔΙΕΘΝΗ

Η βασίλισσα Ελισάβετ υπήρξε η μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου και η εξόδιος ακολουθία της ήταν ανάλογη του σημαντικού τίτλου της και της αγάπης που...

ΔΙΕΘΝΗ

Η βασίλισσα Ελισάβετ γνώριζε ότι ο δημοσιογραφικός όμιλος του Ρούπερτ Μέρντοκ στο Ηνωμένο Βασίλειο κατασκοπεύει την οικογένειά της και τους φίλους τους και εξουσιοδότησε...