Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλοί κρατούσαν σκλάβα τους μια Ινδή επί 8 ολόκληρα χρόνια

Μια γυναίκα που δεν έδειξε καμιά «μεταμέλεια, μετάνοια ή οδύνη» για το γεγονός ότι κρατούσε σκλάβα της μια Ινδή επί οχτώ χρόνια, καταδικάστηκε σε φυλάκιση της ίδιας διάρκειας από δικαστήριο της Μελβούρνης.

Η Κουμουτίνι Κανάν κρίθηκε, μεταξύ άλλων, ως ηθική αυτουργός του εγκλήματος που διέπραξε με την συνέργεια του συζύγου της, Καντασάμι Κανάν. Ο άνδρας αξιολογήθηκε από το δικαστήριο ως «έχων αδύναμο χαρακτήρα» και θεωρήθηκε πως συμβιβαζόταν με το θέλημα της συζύγου του.

Ο 57χρονος Καντασάμι Κανάν καταδικάστηκε, παρ’ όλα αυτά, σε εξαετή φυλάκιση, οφείλοντας να εκτίσει τουλάχιστον τα 3 χρόνια της ποινής του. Η 53χρονη Κουμουτίνι Κανάν καταδικάστηκε σε οκταετή φυλάκιση και οφείλει να εκτίσει τουλάχιστον τα τέσσερα χρόνια της δικής της ποινής.

Το ζεύγος κρίθηκε ένοχο για την παράνομη κράτηση μιας ευάλωτης γυναίκας από την Ινδία στο σπίτι του, επί οκτώ ολόκληρα χρόνια (2007-2015).

«Κανένας τους δεν έδειξε οδύνη ή μεταμέλεια για τα όσα είχαν κάνει. Αντίθετα επέδειξαν απίστευτη έλλειψη ανθρωπιάς», σχολίασε ο δικαστής της υπόθεσης, Τζον Τσάμπιον.

Το ζευγάρι κρίθηκε πως δεν είχε καμιά επαφή με την πραγματικότητα της όλης κατάστασης. Ενδεικτική αυτής της επαφής με την πραγματικότητα είναι και η αμέλεια που επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια όσον αφορά τα τρία τους παιδιά, τα οποία έχουν ειδικές ανάγκες.

«Φαίνεται πως το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν οι εαυτοί σας», είπε ο δικαστής. «Και οι δυο σας εκμεταλλευθήκατε αισχρά ένα ευάλωτο άτομο και θα έπρεπε να ντρέπεστε, είμαι όμως πεπεισμένος πως ακόμα θεωρείτε ότι δεν κάνατε τίποτα κακό».

Το θύμα επρόκειτο για μια Ινδή γυναίκα, η οποία είχε ζήσει δύο φορές στην Αυστραλία μαζί με τους Κανάν για μικρά διαστήματα (το 2002 και το 2004), προτού επιστρέψει στη χώρα με βίζα ενός μήνα, το 2007.

Η γυναίκα είχε εγκαταλείψει το σχολείο στα 6 της και είχε ξεκινήσει να εργάζεται σε χωράφια ήδη από τα 12 της χρόνια. Αργότερα η γυναίκα είχε εργαστεί ως οικιακή βοηθός και μαγείρισσα. Η γυναίκα ήταν παντρεμένη, με 4 παιδιά και είχε μείνει χήρα σχετικά νωρίς. Όσο βρισκόταν στην Ινδία, αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και ζούσε μαζί με την οικογένειά της στην ανέχεια.

Την τρίτη φορά που είχε μεταβεί στην Αυστραλία για να ζήσει μαζί με τους Κανάν, η γυναίκα ήθελε να αναχωρήσει με την λήξη της βίζα της, ωστόσο κανείς δεν της το επέτρεπε. Αντίθετα, η Ινδή έκανε την υπηρέτρια των Κανάν επί 23 ώρες την ημέρα, καθαρίζοντας το σπίτι τους, μαγειρεύοντας, πηγαίνοντας τα παιδιά τους στο σχολείο και έχοντας να υποστεί αναρίθμητους εξευτελισμούς. Οι Κανάν την χτυπούσαν, της πετούσαν τρόφιμα (π.χ. ένα ολόκληρο παγωμένο κοτόπουλο) και την εξύβριζαν όποτε τολμούσε να απαιτήσει την ελευθερία της. Ο «μισθός» που της έδιναν δεν ξεπερνούσε τα 3,36 δολάρια Αυστραλίας την ημέρα.

Το 2015, η Ινδή, η οποία είναι σήμερα 60 χρονών, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο μετά από κατάρρευση. Η εισαγωγή της στο νοσοκομείο έγινε από τους Κανάν, οι οποίοι έδωσαν ψευδές όνομα για τη γυναίκα και είπαν στο υγειονομικό προσωπικό πολλά ακόμη ψέματα. Παράλληλα, ωστόσο, η αστυνομία της Βικτώρια έψαχνε τη γυναίκα, μετά από αίτημα της οικογένειάς της στην Ινδία, η οποία ανησυχούσε.

Η αστυνομία επισκέφθηκε ορισμένες φορές τους Κανάν στο σπίτι τους, με τους ίδιους να τη «γλιτώνουν» με ψέματα κάθε φορά. Εν τέλει ο δικηγόρος των Κανάν κάλεσε την αστυνομία και δήλωσε πως οι πελάτες του ήθελαν να απολογηθούν. Οι Αρχές χρειάστηκαν μέρες ολόκληρες για να διαλευκάνουν το τι είχε ακριβώς συμβεί.

Στα πλαίσια της δίκης των Κανάν, ο δικαστής Τσάμπιον επέκρινε σφοδρά το Υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας για την απουσία «έγκαιρης δράσης» εκ μέρους του. Ο δικαστής επεσήμανε ότι το Υπουργείο δεν είχε ερευνήσει εγκαίρως το τι είχε συμβεί με την ληγμένη βίζα της γυναίκας, την οποία η Ινδή είχε αποκτήσει μετά από πολλά απορριφθέντα αιτήματά της για βίζα, που είχαν προηγηθεί.

Πηγή:  EleftherosTypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Από νωρίς σήμερα το πρωί, οι αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν με συνοπτικές διαδικασίες τις διαδρομές πτήσεων πάνω από το Ιράν μετά την ισραηλινή επίθεση στη...

ΔΙΕΘΝΗ

Είναι «απολύτως απαραίτητο» να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή και «όλες οι πλευρές να απέχουν από περαιτέρω ενέργειες» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον...

ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρό προβληματισμό, προκαλούν οι αποκαλύψεις μηχανικού της Boeing, για την ασφάλεια των αεροσκαφών. Σε συνέντευξή του στο δίκτυο «NBC», υποστηρίζει πως  το «Βoeing 787», πρέπει...

ΔΙΕΘΝΗ

Παρά τις προσπάθειες και των δύο πλευρών να υποβαθμίσουν το γεγονός, το ισραηλινό χτύπημα σήμερα στο Ιράν δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο...