Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πανώλη εμφανίστηκε στο Κολοράντο των ΗΠΑ- Νεκρό ένα 10χρονο κορίτσι

Η πανώλη έκανε την επανεμφάνισή της στο Κολοράντο των ΗΠΑ, προσβάλλοντας ζώα, ψύλλους και ένα 10χρονο κορίτσι, το οποίο δυστυχώς κατέληξε.

Εργαστηριακά τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε ψύλλους, στην κομητεία Λα Πλάτα, απ’ όπου προερχόταν και το κορίτσι, επιβεβαίωσε πως τα έντομα είχαν προσβληθεί από πανώλη. Η ασθένεια εντοπίστηκε σε 5 ακόμη κομητείες του Κολοράντο, το Σαν Μιγκέλ, το Ελ Πάσο, το Μπάουλντερ, το Χουεφάνο και το Άνταμς.

Συνήθως, οι άνθρωποι κολλάνε το βακτήριο της πανώλης μετά από την επαφή με ψύλλους ή άλλα ζώα που το φέρουν, όπως εξήγησε με την αφορμή των πρόσφατων περιστατικών ο CDC.

«Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών στο Κολοράντο, αναμένουμε πως οι ψύλλοι μπορούν να είναι φορείς της πανώλης», εξηγεί η Τζένιφερ Χάουζ, επικεφαλής επιδημιολόγος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος του Κολοράντο.

«Η ενημέρωση και η λήψη προφυλάξεων μπορούν να αποτρέψουν τη διασπορά της ασθένειας στους ανθρώπους. Αν και είναι σπάνιο, πλέον, να νοσήσει ένας άνθρωπος με πανώλη, θέλουμε όλοι να γνωρίζουν τα πιθανά συμπτώματα. Η ασθένεια είναι ιάσιμη, εάν διαγνωστεί εγκαίρως. Ενημερώστε άμεσα τον γιατρό σας, εάν νομίζετε πως μπορεί να έχετε κολλήσει».

Τα συμπτώματα της πανώλης συμπεριλαμβάνουν τον ξαφνικό πυρετό, τον πονοκέφαλο, τα ρίγη, την αδυναμία και τον πόνο στους λεμφαδένες. Για την πανώλη δεν υπάρχει εμβόλιο, ωστόσο μπορεί να θεραπευθεί με αντιβιοτικά, εάν γίνει έγκαιρη διάγνωση.

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Κολοράντο συμβούλευσε τους κατοίκους των περιοχών με κρούσματα να αποφεύγουν την επαφή με είδη άγριας ζωής και να κρατούν τα κατοικίδιά τους μακριά από πιθανούς φορείς, όπως τα νεκρά τρωκτικά και τα κουνέλια.

Πανώλη σε ανθρώπους είχε εντοπιστεί και πέρσι στο Κολοράντο, όπου καταγράφηκαν δύο κρούσματα. Ευτυχώς και οι δύο ασθενείς επιβίωσαν.

ΠΗΓΗ: New York Post

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η λιβανική εφημερίδα «Nidaa Al Watan» επικαλούμενη διπλωματική πηγή  έγραψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να τον...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...

ΔΙΕΘΝΗ

Μια προφανής ισραηλινή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε μια σημαντική αεροπορική βάση κοντά στην κεντρική πόλη Ισφαχάν ενεργοποίησε την ιρανική αεράμυνα νωρίς το...

ΔΙΕΘΝΗ

Από την επόμενη εβδομάδα, οι πλατφόρμες ψυχαγωγίας ενηλίκων Pornhub, Stripchat και Xvideos θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις πιο αυστηρές υποχρεώσεις βάσει του Νόμου...