Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μalaysia Airlines: Eννέα χρόνια μετά παραμένει το μυστήριο με την πτήση MH370 – Νέα έρευνα ζητούν οι συγγενείς

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 8 Μαρτίου 2023 από την τραγική εκείνη ημέρα όταν το Boeing της Μalaysia Airlines εξαφανίστηκε ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. Από το 2014 έως σήμερα πολλά είναι τα σενάρια για το τι συνέβη με την μοιραία πτήση MH370 στην οποία επέβαιναν 239 επιβάτες ενώ οι συγγενείς τους ζητούν από την κυβέρνηση της Μαλαισίας να ξεκινήσει μια νέα έρευνα για την τύχη των δικών τους, σύμφωνα με το Guardian.

Η εξαφάνιση του αεροπλάνου που μετέφερε 12 μέλη του πληρώματος από τη Μαλαισία και 227 επιβάτες από 14 χώρες παραμένει το μεγαλύτερο μυστήριο στην αεροπλοϊα μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ.

Ένα χρόνο πριν κατά τη διάρκεια της προβολής του ντοκιμαντέρ του Sky News MH370: The Final Search, ο κορυφαίος ερευνητής και έμπειρος πιλότος, John Cox είχε υποστηρίζει ότι η απώλεια του MH370 δεν ήταν τυχαία.

Η πτήση της Malaysia Airlines μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα όταν χάθηκε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Ο Cox είχε υποστηρίξει ότι η περιστροφική κίνηση του αεροπλάνου δεν άφηνε καμία αμφιβολία ότι η πτήση ελέγχθηκε από έναν από τους κυβερνήτες, καθώς όπως είπε, το αεροπλάνο δεν θα μπορούσε να πετάξει με τις αντίστοιχες στροφές αν κάποιος δεν έδινε συγκεκριμένες εντολές.

Όπως είχε επισημάνει η διαδρομή του αεροσκάφους απαιτούσε ειδικές γνώσεις και ικανότητες, τις οποίες είχε μόνο ο πιλότος, ο οποίος φαίνεται ότι απενεργοποίησε το σύστημα σύνδεσης δεδομένων της MH370. Για αυτόν τον λόγο ο Cox πιστεύει ότι ο συγκυβερνήτης, δεν είχε κάποιο ρόλο στην εξαφάνιση του αεροσκάφους. Ωστόσο, σημείωσε ότι η θεωρία του είναι πιθανό να μην αποδειχθεί ποτέ.

Επίσης, στο ίδιο ντοκιμαντέρ, ο Καναδός ερευνητής αεροπορικών δυστυχημάτων Larry Vance είχε υποστηρίξει ότι τα γεγονότα που οδήγησαν στη συντριβή της πτήσης της Malaysian Airlines ήταν πολύ απλά: «Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, το αεροσκάφος καταστράφηκε σκόπιμα και δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό».

Να σημειωθεί ότι οι έρευνες που διεξήγαγαν οι κυβερνήσεις της Μαλαισίας, της Αυστραλίας και της Κίνας για περισσότερο από τρία χρόνια ήταν οι μεγαλύτερες του είδους που έχουν γίνει ποτέ ενώ το κόστος είναι το υψηλότερο που έχει δαπανηθεί ποτέ για ανάλογη έρευνα.

Μέσα στα εννέα χρόνια από την εξαφάνιση της πτήσης MH370 περισσότερα από είκοσι κομμάτια που έχουν εντοπιστεί στον Ινδικό Ωκεανό έχουν συνδεθεί με την μυστηριώδη πτήση της αεροπορικής εταιρείας Μalaysia Airlines.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι όταν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στην ομιλία του στην Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...

ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζο Λίμπερμαν, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο θάνατός του οφείλεται σε...