Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σ. Αραβία: Απαραίτητη η επικοινωνία με τη Δαμασκό

Απαραίτητη κρίνει την επικοινωνία με τη Δαμασκό Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν αν και εκτιμά ότι είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί αν θα προσκληθεί στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στο Ριάντ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Λονδίνο, αποφάνθηκε ότι υπάρχει συναίνεση στον αραβικό κόσμο και ότι το status quo δεν λειτουργεί.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί το παρωχημένο status quo και να δοθεί προτεραιότητα στην ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία. Ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για να επιτευχθεί αυτό είναι η συνομιλία με την Δαμασκό, είπε, εκτιμώντας παράλληλα ότι είναι πολύ νωρίς να συμπεράνει κανείς που θα καταλήξει αυτή η ενέργεια.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας αναφέρθηκε επίσης στις ανησυχίες του βασιλείου για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, λέγοντας: “Πάντα λέγαμε ότι το κοινό σχέδιο δράσης δεν είναι τίποτα λιγότερο από το ιδανικό, αλλά παρ’ όλα αυτά πιστεύουμε ότι είναι ένα σημαντικό μέρος της εξίσωσης.

Κατά τον Σαουδάραβα υπουργό στο τραπέζι τον συνομιλιών είναι δυνατό να καταστεί σαφές στου Ιρανούς ότι το πυρηνικό τους πρόγραμμα δεν αφορά μόνο τις μακρινές χώρες, αλλά και είναι μια πηγή ανησυχίας για τους γείτονες τους.

Ο πρίγκιπας Faisal bin Farhan αρνήθηκε επίσης τις αναφορές για αυξανόμενες διαφωνίες με τον περιφερειακό εταίρο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα η Wall Street Journal.

«Έχουμε μια πολύ ισχυρή συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», είπε, διαψεύδοντας αναφορές για διαφωνίες λόγω οικονομικού ανταγωνισμού, οι οποίες, όπως είπε, αλληλοσυμπληρώνονται.

Σε ότι αφορά τις τιμές του πετρελαίου δήλωσε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα είχαν καταρρεύσει εάν ο όμιλος ΟΠΕΚ + δεν έπαιρνε απόφαση να μην αυξήσει την παραγωγή.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Τα κρούσματα δάγκειου πυρετού έχουν δημιουργήσει μια «επείγουσα κατάσταση» στο Μεξικό, αν και τα κρούσματα στα επίκεντρα της νόσου Αργεντινή και Βραζιλία μοιάζουν να...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Να μαγειρέψουν σαν Έλληνες» παροτρύνει τους εκατομμύρια αναγνώστες του το βρετανικό National Geographic, προσθέτοντας πως η Σίφνος https://www.instagram.com/visitsifnosisland/ διαθέτει πλούσια γαστρονομική ιστορία και είναι...

ΔΙΕΘΝΗ

Επιβεβαίωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, αλλά όχι ακόμη ο Λευκός Οίκος, ότι αυτό που συμβαίνει στο Ιράν αυτή την ώρα είναι πράγματι η αναμενόμενη ισραηλινή απάντηση....

ΔΙΕΘΝΗ

Το ισραηλινό Channel 12 ανέφερε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι το Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν...