Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χάνουν το 1/3 της αυτονομίας τους στο κρύο

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με πλήρως φορτισμένη μπαταρία χάνουν έως και το 1/3 της αυτονομίας τους στο κρύο. 

Αυτό διαπιστώθηκε μετά από δοκιμή δέκα ηλεκτρικών οχημάτων που διεξήγαγε το περιοδικό «What car». 

Έγινε με την πλήρη φόρτιση των οχημάτων πριν τα αφήσουν όλη τη νύχτα σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από μηδέν έως δύο βαθμούς, γράφουν οι «The Times». 

Στη συνέχεια, τα αυτοκίνητα οδηγήθηκαν σε χώρο δοκιμών σε διαφορετικούς τύπους δρόμων και οδηγικών συνθηκών μέχρι να σταματήσουν.

Το περιοδικό διαπίστωσε ότι η Funky Cat First Edition είχε τη μεγαλύτερη απόκλιση μεταξύ της διαφημιζόμενης αυτονομίας και της πραγματικής χιλιομετρικής απόστασης σε κρύο καιρό, με το πεντάθυρο hatchback, κατασκευασμένο από την China’s Ora, να ισχυρίζεται ότι είχε αυτονομία 193 μίλια (310 χλμ.) αλλά σταμάτησε λίγο μετά από 130 μίλια (209χλμ.) κατά τη διάρκεια δοκιμής, ή 33% λιγότερο από ό, τι διαφημίζεται.

Το Megane E-Tech της Renault είχε απόκλιση 32% και το αυτοκίνητο που πλησίασε περισσότερο στη διαφημιζόμενη προσφορά του ήταν το Nissan Aria, με απόκλιση 16%, αναφέρει το Tanjug.

Το Tesla Model I ήταν στη δεύτερη θέση με 18%. 

Ο Will Nightingale, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας δοκιμών, είπε ότι η δοκιμή «σχεδιάστηκε για να δώσει στους αγοραστές αυτοκινήτων την πιο ξεκάθαρη κατανόηση του πόσα μίλια θα μπορούν συνήθως να διανύσουν σε χειμερινές βρετανικές συνθήκες».

Η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ δοκίμασε την απώλεια ισχύος της μπαταρίας σε 7.000 αυτοκίνητα σε θερμοκρασίες μεταξύ -7 και -1 βαθμούς. 

Το όχημα με τις καλύτερες επιδόσεις ήταν το Jaguar I-Pace, το οποίο είχε εκτιμώμενη απώλεια αυτονομίας 3%, αλλά το Volkswagen ID.4 είχε απώλεια αυτονομίας 30%.

Από το 2030, η πώληση νέων αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ και φορτηγών θα απαγορευτεί στη Μεγάλη Βρετανία και η απαγόρευση θα ισχύει και για τα υβριδικά οχήματα από το 2035.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι πυροβόλησε έναν άνδρα σε σχέση με ένα περιστατικό, κατά τη διάρκεια του οποίου τρεις ηλικιωμένες γυναίκες δέχθηκαν επίθεση στην...

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα το λιμάνι Πιβντένι, στην περιφέρεια της Οδησσού, προκαλώντας ζημιές σε εγκαταστάσεις που ανήκουν στην Ουκρανία και τη Σιγκαπούρη, ανέφερε ο...

ΔΙΕΘΝΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στο Ισραήλ, Σταύρος Ιωαννίδης, το πρώτο στάδιο περιελάμβανε μαχητικά αεροσκάφη που εξουδετέρωσαν αρχικά την αεράμυνα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η λιβανική εφημερίδα «Nidaa Al Watan» επικαλούμενη διπλωματική πηγή  έγραψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να τον...