Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Στο έλεος των ρωσικών βομβαρδισμών Χερσώνα και Ντονέτσκ – Τέσσερις άμαχοι νεκροί

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα (11/3) από ρωσικό βομβαρδισμό που έπληξε τη Χερσώνα στα νότια της Ουκρανίας, ενώ ένας ακόμη άμαχος έχασε τη ζωή του στην περιοχή του ανατολικού Ντονέτσκ, όπως δήλωσαν περιφερειακοί αξιωματούχοι.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολεξάντρ Προκούντιν δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι συμπεριλαμβανομένης και μιας ηλικιωμένης τραυματίστηκαν επίσης, από πυρά πυροβολικού που έπληξαν την πόλη.

«Σήμερα οι Ρώσοι κατακτητές χτύπησαν και πάλι τη Χερσώνα. Σε δρόμο κοντά στα απομεινάρια ενός καταστήματος από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι», δήλωσε ο Προκούντιν στην ουκρανική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι ένα αυτοκίνητο, αρκετά λεωφορεία και μία εμπορική περιουσία υπέστησαν καταστροφές.

Στην Ουκρανία οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την πόλη Μπαχμούτ, η οποία σφυροκοπείται ανελέητα.

Οι Ρώσοι ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της πόλης Μπαχμούτ, ενώ οι Ουκρανοί το δυτικό

Το ανατολικό τμήμα της σπαρασσόμενης από τις μάχες πόλης Μπαχμούτ βρίσκεται κυρίως υπό τον έλεγχο της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, αλλά το δυτικό τμήμα της πόλης, ελέγχεται από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, επικαλούμενο τις υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας.

Ο ποταμός Μπαχμούτκα, ο οποίος διέρχεται από το κέντρο της πόλης, είναι τώρα η πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων, σύμφωνα με μία ημερήσια ενημέρωση, στην οποία προχώρησε μέσω ανάρτησης στο Twitter, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο.

Στο δυτικό τμήμα της πόλης, υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου έχουν καταστρέψει σημαντικές γέφυρες διέλευσης του ποταμού, ο οποίος διέρχεται μέσω μιας λωρίδας διαστάσεων 200×800 μέτρα, σύμφωνα με την ίδια αναφορά.

«Με τις ουκρανικές δυνάμεις να έχουν τη δυνατότητα βολής από οχυρωμένα κτίρια της δυτικής πλευράς, η περιοχή αυτή, έχει εξελιχθεί σε ζώνη θανάτου. Έτσι, η πρόκληση είναι μεγάλη για τις δυνάμεις της Wagner που προσπαθούν να συνεχίσουν την προέλασή τους προς τα δυτικά», πρόσθεσε η ίδια αναφορά.

Ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις, αλλά και οι γραμμές εφοδιασμού τους «παραμένουν ευάλωτες» ως προς το ενδεχόμενο περικύκλωσης του Μπαχμούτ από τη βόρεια και τη νότια πλευρά της πόλης.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ενημερώνει καθημερινά για την πορεία των πολεμικών εξελίξεων στο Μπαχμούτ, επικαλούμενο τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πριν από έναν και πλέον χρόνο.

Η Μόσχα κατηγορεί το Λονδίνο για μία στοχευμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ταξιδιωτικό χάος για τους Βρετανούς προκαλούν οι νέοι κανόνες της ΕΕ σε σχέση με τα διαβατήρια. Περισσότεροι από δυο εκατομμύρια Βρετανοί δεν μπορούν να...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Λετονία αισθάνεται το βάρος της ρωσικής απειλής στα σύνορά της και για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, σε συνέντευξή...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για το «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την πρόοδο της νέας εναέριας γραμμής μεταφοράς 400 kV που κατασκευάζεται μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας συζήτησαν στα Τίρανα, οι διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και του...