Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σάλος για την καρατόμηση του Γκάρι Λίνεκερ από το BBC επειδή χαρακτήρισε «ναζιστική» τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης

Το ματς Γκάρι Λίνεκερ εναντίον BBC επισκιάζει αυτό το Σαββατοκύριακο, όλους τους αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ. Στο επίκεντρο της διαμάχης ένα τουίτ του θρυλικού Άγγλου ποδοσφαιριστή στο οποίο παρομοίαζε τη νέα βρετανική μεταναστευτική πολιτική για όσους φτάνουν με βάρκες μέσω της Μάγχης με τις πολιτικές των ναζί.

«Αυτή είναι μια απίστευτα σκληρή πολιτική εναντίον των πιο ευάλωτων ανθρώπων σε μία γλώσσα που δεν είναι ανόμοια με αυτή που χρησιμοποιούσε η Γερμανία τη δεκαετία του ’30».

Η συντηρητική κυβέρνηση Σούνακ χαρακτήρισε την ανάρτηση προσβλητική. Την Παρασκευή το BBC αποφάσισε την προσωρινή παύση του Λίνεκερ από την παρουσίαση της μακροβιότερης αθλητικής εκπομπής στον πλανήτη, το ιστορικό «Mατς της Ημέρας».

«Δεν νομίζω πως ο,τιδήποτε συμβαίνει στη Βρετανία σήμερα μπορεί να συγκριθεί με αυτά που συνέβησαν στο Ολοκαύτωμα», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπρέιβερμαν.

O 62χρονος Λίνεκερ, στο τιμόνι της εκπομπής για πάνω από 20 χρόνια, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής του BBC, δεν είναι μόνιμος εργαζόμενος κι έτσι οι κανόνες πολιτικής ουδετερότητας είναι πιο χαλαροί για τον ίδιο.

Η απόφαση του BBC προκαλεί μια κρίση άνευ προηγουμένου, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ότι ενδίδει στις κυβερνητικές πιέσεις. Σύσσωμοι οι αθλητικοί συντάκτες του δικτύου τάσσονται στο πλευρό του Λίνεκερ και αποχωρούν από τα καθήκοντά τους. Οι πρώην ποδοσφαιριστές και συμπαρουσιαστές του, Αλαν Σίρερ και Ίαν Ράιτ δεν θα πάνε επίσης στην εκπομπή που μένει για πρώτη φορά χωρίς παρουσιαστές και περιγραφές αγώνων.

«Δεν αποτελεί αμεροληψία το να υποχωρεί και να ενδίδει το BBC στους συντηρητικούς βουλευτές που διαμαρτύρονται για τον Γκάρι Λίνεκερ», τόνισε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ.

Ο Γκάρι Λίνεκερ, κορυφαίος σκόρερ στο θρυλικό μουντιάλ του 86, σε όλη την καριέρα του δεν έλαβε ποτέ κίτρινη ή κόκκινη κάρτα. Έχει φιλοξενήσει μετανάστες σπίτι του, αγαπάει τη Λέστερ κι όταν εκείνη κέρδισε το πρωτάθλημα εμφανίστηκε στην εκπομπή με το εσώρουχο του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ήδη τα σημερινά τιμολόγια με τα οποία αγοράσαμε καύσιμα είναι λίγο τσιμπημένα, τώρα θα μου πείτε πότε πρόλαβαν. Η αύξηση δεν έχει μπει από...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας S&P Global υποβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο του δημοσίου του Ισραήλ, από τη βαθμίδα «AA-» στη βαθμίδα «A+»,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για πρώτη φορά, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει μια ανοιχτή εκδήλωση για την επαγγελματική εκπαίδευση και τα τεχνικά επαγγέλματα στο Σύνταγμα, στο πιο...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...