Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Μόσχα ήδη την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Ρωσία για να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν σύντομα, ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε πηγή που έχει γνώση του θέματος.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο που η Κίνα εμφανίζεται πρόθυμη να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, μια προσπάθεια την οποία η Δύση αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε στις 30 Ιανουαρίου ότι ο Πούτιν κάλεσε τον Σι να επισκεφθεί τη χώρα του την άνοιξη. Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι ο Κινέζος πρόεδρος θα μεταβεί στη Μόσχα τον Απρίλιο ή νωρίς τον Μάιο.

Προς το παρόν το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες.

Τον Φεβρουάριο ο Πούτιν συναντήθηκε με τον επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας Ουάνγκ Γι στη Μόσχα και δήλωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί τη ρωσική πρωτεύουσα και ο πρόεδρος Σι.

Η Κίνα και η Ρωσία σύναψαν μια «χωρίς όρια» εταιρική σχέση τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ο Πούτιν επισκέφθηκε το Πεκίνο για την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι δύο ηγέτες έχουν συναντηθεί 39 φορές, η πιο πρόσφατη από τις οποίες τον Σεπτέμβριο στη διάρκεια συνόδου κορυφής στην κεντρική Ασία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν πριν από λίγο ανοιχτά στις Στροφάδες. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο πρώτος σεισμός ήταν 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα διαδικτυακά e-εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) συνεχίζει...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά από 13 ανενεργά χρόνια, η δεξαμενή Νο 3 (AFRAMAX), η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή της χώρας, τέθηκε ξανά σε πλήρη λειτουργία. Σημειώνεται ότι η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους πρώτους του υποψηφίους για τη διαδικασία των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών στις 14 Απριλίου, εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ....