Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γκάρι Λίνεκερ: Επιστρέφει στις οθόνες του BBC το Σαββατοκύριακο

Ο Γκάρι Λίνεκερ, πρώην ποδοσφαιριστής και παρουσιαστής της πιο επιτυχημένης αθλητικής εκπομπής στην αγγλική τηλεόραση «Match of the Day», θα επιστρέψει στις οθόνες του BBC αυτό το Σαββατοκύριακο μετά από συμφωνία με την εταιρεία, σύμφωνα με το BBC.

O Γενικός Διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι ανακοίνωσε επίσης ότι το BBC θα ξεκινήσει μια ανεξάρτητη επανεξέταση των κατευθυντήριων γραμμών του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ιδιαίτερη έμφαση στους ελεύθερους επαγγελματίες εκτός ειδήσεων και επίκαιρων θεμάτων, όπως ο Λίνεκερ.

O Γκάρι Λίνεκερ δήλωσε σχετικά στο Twitter ότι είναι περήφανος που εργάζεται για το BBC και «ανυπομονεί να επιστρέψει στον αέρα».

Υπενθυμίζεται ότι το βρετανικό δίκτυο ανέστειλε την Παρασκευή τη συνεργασία του με τον Γκάρι Λίνεκερ, πρώην ποδοσφαιριστή, παρουσιαστή της δημοφιλούς εκπομπής Match Of The Day, αφού κατηγόρησε την βρετανική κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τη ρητορική της εποχής των Ναζί για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Η αναστολή της συνεργασίας του δικτύου με τον πρώτης τάξεως παρουσιαστή προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο αθλητικό πρόγραμμα του BBC στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Σχολιαστές εκπομπών ποδοσφαίρου, όπως οι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές της Αγγλίας Ίαν Ράιτ και Άλαν Σίρερ, αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα προγράμματά τους σε ένδειξη “αλληλεγγύης”.

Αίτηση υποστήριξης του Λίνεκερ στο Διαδίκτυο ξεπερνούσε χθες, Σάββατο, το πρωί τις 190.000 υπογραφές, ενώ το hashtag #BoycottBBC είναι πολύ δημοφιλές στο Twitter.

Από πολιτικής πλευράς, η απόφαση του βρετανικού δικτύου καταδικάστηκε από πολλές φυσιογνωμίες, από το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα ως την πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, η οποία η θέση του BBC στερείται οποιασδήποτε υπεράσπισης. Θέτει, σύμφωνα με την ίδια, “σε κίνδυνο την ελευθερία της έκφρασης απέναντι στην πολιτική πίεση”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Μία ένορκος στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της αφού δήλωσε ότι αισθάνεται φόβο καθώς δημοσιοποιήθηκαν ορισμένα στοιχεία της ταυτότητάς...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κόσοβο, Jeff Hovenier, δήλωσε ότι οι πρόσφατες περιπτώσεις δολοφονιών και αυτές της ενδοοικογενειακής βίας δείχνουν την ανάγκη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Υπογραμμίζω για μία ακόμα φορά ότι το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές βαίνει προς ολοκλήρωση και δεν υπάρχει καμιά απολύτως...

ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη απευθείας επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ στις 13 Απριλίου έχει επαναφέρει το σημείο εστίασης στις ικανότητες της αεροπορικής άμυνας καθώς οι Ισραηλινοί...