Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η Πολωνία μπορεί να παραδώσει Mig-29 στην Ουκρανία εντός εβδομάδων

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας δήλωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνησή του μπορεί να παραδώσει τα σοβιετικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην Ουκρανία «εντός των επόμενων 4 έως 6 εβδομάδων».

Οι ηγέτες της Πολωνίας δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η αποστολή των πολεμικών αεροσκαφών θα γίνει μόνο στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διεθνούς συνασπισμού. Η Σλοβακία έχει επίσης δηλώσει ετοιμότητα να παράσχει τα αεροσκάφη MiG-29 στο Κίεβο και τα δύο κράτη του ΝΑΤΟ έχουν παροτρύνει και άλλα να συμμετάσχουν.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε την Τρίτη ότι η Βαρσοβία θα μπορούσε να στείλει τα MiG της εντός εβδομάδων, αλλά δεν διευκρίνισε αν υπάρχει κάποιος συνασπισμός έτοιμος να ακολουθήσει.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας είναι εξοικειωμένη με τα MiG-29 και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα αεροσκάφη αμέσως.

Η Πολωνία χρησιμοποιεί τα μαχητικά αεροσκάφη από το 1989 και διαθέτει 28 από αυτά. Τα έχει αντικαταστήσει με αμερικανικής κατασκευής F-16 και νοτιοκορεατικά αεροσκάφη πολλαπλών αποστολών FA 50 και αγοράζει επίσης αμερικανικά μαχητικά F-35.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει από τη Δύση μαχητικά αεροσκάφη για να ενισχύσει την άμυνά της, καθώς ο πόλεμος με τη Ρωσία παρατείνεται για δεύτερο χρόνο. Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι μεγαλύτερα έθνη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμφωνήσουν να στείλουν τα πολεμικά τους αεροσκάφη.

Πηγή: Associated Press

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, αλλά και για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες όπως τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας, την...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο απαράδεκτος ισχυρισμός της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, κυρία Β. Φλέσσα, για το έγκλημα στα Τέμπη, ότι ”το κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο 25 Απριλίου ξεκινάει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά. Ο Εμπορικός Σύλλογος...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην αεροπορική βάση MacDill των ΗΠΑ, στην Τάμπα της πολιτείας της Φλόριντα όταν ένας τεράστιος αλιγάτορας θέλησε να «ξαποστάσει» μπροστά...