Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

UNIFIL-Λίβανος: Δεν έχουμε παρατηρήσει διέλευση υπόπτου της Μπλε Γραμμής τις τελευταίες ημέρες

Μετά τη δήλωση του ισραηλινού στρατού για διείσδυση ατόμου από τον Λίβανο ο εκπρόσωπος της UNIFIL στο Λίβανο , Αντρέα Τενέντι, ανακοίνωσε ότι η UNIFIL έχει διαβάσει τις σχετικές αναφορές αλλά σημείωσε ότι «η UNIFIL δεν έχει παρατηρήσει καμία διέλευση της Μπλε Γραμμής τις τελευταίες ημέρες».

Επεσήμανε ότι «ο αρχηγός της αποστολής και αρχιστράτηγος της UNIFIL, Υποστράτηγος Aroldo Lazaro, προτρέπει και τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να διατηρήσουν τη σταθερότητα και να χρησιμοποιήσουν μηχανισμούς συντονισμού και διασύνδεσης της UNIFIL για την αποφυγή παρεξηγήσεων και τη μείωση των εντάσεων».

Χθες, ο ισραηλινός στρατός, η Shin Bet και η ισραηλινή αστυνομία δήλωσαν ότι «το άτομο που πυροδότησε μια μεγάλη νάρκη στον κόμβο Megiddo κοντά στην πόλη της Χάιφα, τη Δευτέρα, είναι αυτό που διείσδυσε από τον Λίβανο στο Ισραήλ και αφού εξερράγη  η νάρκη επέστρεψε στη συνοριακή περιοχή κουβαλώντας μια ζώνη εκρηκτικών.» Εκεί, ο ισραηλινός στρατός τον σκότωσε .

Οι ισραηλινές αρχές ανέφεραν επίσης πως, «εξετάζεται η έκταση της εμπλοκής της οργάνωσης Χεζμπολάχ στην εκρήξη ».

Το Επαναστατικό Συμβούλιο των «Δυνάμεων της Γαλιλαίας – Μοναχικοί Λύκοι», σε ανακοίνωσή του, διέψευσε τον ισχυρισμό του ισραηλινού στρατού για διείσδυση ενός ατόμου από τον Λίβανο και επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της επιχείρησης Megiddo είναι ζωντανός, σε ασφαλές μέρος, και είχε τεκμηρίωση της επιχείρησης.

Στη δήλωση, το Συμβούλιο ανέφερε ότι «υπό το πρίσμα των εσωτερικών κρίσεων που πλήττουν τη σιωνιστική οντότητα και υπό την επιρροή των χτυπημάτων της Παλαιστινιακής αντίστασης, συμπεριλαμβανομένων των «Δυνάμεων της Γαλιλαίας – των Μοναχικών Λύκων», ο ισραηλινός στρατός, ως συνήθως, εξάγει τις κρίσεις του και αυτό το νιώθουμε ξεκάθαρα μέσα από τη συζήτηση που έγινε για την επιχείρηση Megiddo που πραγματοποίησαν οι μοναχικοί λύκοι ήρωες των Δυνάμεων της Γαλιλαίας.

Και τόνισε, «Εμείς στο Επαναστατικό Συμβούλιο των Δυνάμεων της Γαλιλαίας επιβεβαιώνουμε ότι όλες οι ειδήσεις που μεταδίδονται από τις σιωνιστικές υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με την υλοποίηση της επιχείρησης είναι ψευδείς και πλήρως διαψευσμένες, και εμείς στο Συμβούλιο προκαλούμε τις σιωνιστικές υπηρεσίες πληροφοριών να δημοσιεύσουν οποιαδήποτε δεδομένα σχετικά με τον δράστη της επιχείρησης και να τον συμβουλέψει να αναθεωρήσει τις εγκληματικές του πολιτικές έναντι του λαού μας.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το  Χαντραμάουτ στη νοτιοανατολική Υεμένη γνώρισε επώδυνες  καταστάσεις  καθώς η Αρχή Γεωλογικής Υπηρεσίας και Ορυκτών Πόρων προειδοποίησε για την πιθανότητα κατολισθήσεων, καλώντας τους πολίτες...

ΔΙΕΘΝΗ

Η φωτογραφία της Παλαιστίνιας που κρατά στην αγκαλιά της το σαβανωμένο σώμα της ανιψιάς της που σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή στην Γάζα τιμήθηκε με...

ΔΙΕΘΝΗ

Για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος του Ιράν μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις»...

ΔΙΕΘΝΗ

Σύμφωνα με έγγραφο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που περιήλθε σε γνώση της Washington Post από ευρωπαϊκή μυστική υπηρεσία, η Μόσχα απεργάζεται σχέδια για να...