Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Το Βέλγιο γίνεται η δεύτερη χώρα της ΕΕ που θα αναγνωρίσει τον βουδισμό

Το Βέλγιο αναμένεται να αναγνωρίσει επισήμως τον βουδισμό, αφού η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα εγκρίνει σήμερα (17.03.2023) ένα νομοσχέδιο, ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, επίσημους αντιπροσώπους και σχολικά μαθήματα.

Η Βουδιστική Ένωση του Βελγίου είχε ζητήσει αναγνώριση τον Μάρτιο του 2006. Εκτιμά ότι ο αριθμός των βουδιστών ανέρχεται σε 150.000.

Στο Βέλγιο αυτή τη στιγμή αναγνωρίζονται επισήμως έξι θρησκευτικές λατρείες: Η ρωμαιοκαθολική, η ορθόδοξη, η ισραηλινή, η αγγλικανική, η προτεσταντική ευαγγελική και η ισλαμική η οποία αναγνωρίστηκε το 1974.

Ο βουδισμός θα αναγνωριστεί ως «μια φιλοσοφική οργάνωση που δεν ανήκει σε συγκεκριμένο δόγμα», όπως και οι σεκιουλαριστικές οργανώσεις που έχουν αναγνωριστεί από το 2002 και θα λάβει ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ύψους έως και 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί από το κοινοβούλιο ο νόμος θα ανοίξει τον δρόμο για την δημιουργία τοπικών θεσμών–από την αποστολή βουδιστών αντιπροσώπων σε λιμάνια και αεροδρόμια, στις φυλακές στον στρατό και στα νοσοκομεία έως την ένταξη μαθημάτων βουδισμού στο επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαζί με τη διδασκαλία άλλων θρησκευτικών λατρειών.

Όλες οι βελγικές επαρχίες καθώς και η Περιοχή των Βρυξελλών θα πρέπει τότε η καθεμία να χρηματοδοτεί ένα τοπικό βουδιστικό κέντρο.

Η μοναδική άλλη χώρα της ΕΕ όπου αναγνωρίζεται ο βουδισμός, είναι η Αυστρία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα ακόμη «δώρο» επεφύλασσε για την Ελλάδα ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor’s, κατά τη νέα αξιολόγηση του. Αν και διατήρησε αμετάβλητη τη βαθμολογία...

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης παραχώρησαν σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«H κυβερνοασφάλεια και οι διαρροές Προσωπικών Δεδομένων», είναι το αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη...