Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Στα χνάρια της Γαλλίας η Γερμανία – Παρέλυσε η χώρα σε μια από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων δεκαετιών στα ΜΜΜ

Μια από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων δεκαετιών βιώνει σήμερα (27.03.2023) η Γερμανία, αφού έχουν τραβήξει χειρόφρενο τρένα και λεωφορεία, ενώ παράλληλα δεν λειτουργεί το μετρό και τα αεροπλάνα είναι καθηλωμένα σχεδόν σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα, στη Γαλλία η κατάσταση συνεχίζει να είναι έκρυθμη εξαιτίας του συνταξιοδοτικού.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 380.000 πτήσεις ακυρώθηκαν στη μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων δεκαετιών στη Γερμανία, η οποία σε αντίθεση με την Γαλλία, ήταν 24ωρη και δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα.

Η χώρα, με την ακρίβεια στο επίκεντρο είχε ως βασικό αίτημα των συνδικάτων την αύξηση των αποδοχών, μετά την εκτίναξη του πληθωρισμού.

«Έχω “κολλήσει” στη Φρανκφούρτη. Υποτίθεται ότι θα «πετούσα» χθες για Γιοχάνεσμπουργκ», εξηγεί ένας ταξιδιώτης, ενώ ένας άλλος τονίζει πως: «Κατανοώ απόλυτα ότι το συνδικάτο προσπαθεί να λάβει μέτρα προκειμένου να αυξηθούν οι μισθοί. Είναι απόλυτα δικαιολογημένο».

Σε αναβρασμό η Γαλλία

Η Γαλλία παραμένει σε αναβρασμό ενόψει και της γενικής απεργίας, με τους διαδηλωτές να αποκλείουν σήμερα το μουσείο του Λούβρου, απογοητεύοντας πλήθη επισκεπτών. Η κυβέρνηση ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ανένδοτη.

Στη σημερινή ημέρα απεργιών, 300 εργαζόμενοι του Μουσείου του Λουβρου έδωσαν το δυναμικό παρόν, μπλοκάροντας τις 4 εισόδους του Λούβρου.

Τα συνδικάτα ζητούν την “παύση” ή απόσυρση του νόμου για το συνταξιοδοτικό, με τον πρόεδρος Μακρόν να συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ η Ελιζαμπέτ Μπορν ξεκινά σειρά διαβουλεύσεων με βουλευτές της αντιπολίτευσης και συνδικάτα.

Τη λύση στο αδιέξοδο ίσως να δώσει το Συνταγματικό Συμβούλιο, που εξετάζει τη νομιμότητα του νόμου, μέχρι τις 20 Απριλίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesseract Academy Στυλιανός Καμπάκης, μίλησε σήμερα στο ΕΡΤNews και στην εκπομπή PRIME για τα κρυπτονομίσματα Bitcoin και κατά πόσο το...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος χρόνου αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ από τους φορολογούμενους (πολίτες και επιχειρήσεις) που θέλουν να εισπράξουν στο ακέραιο επιστροφή...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν πως εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον ανατολικό Λίβανο. Ειδικότερα, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν υποδομές της...

ΔΙΕΘΝΗ

Δραματική έκκληση για την ευρωπαϊκή στήριξη σε θέματα ενέργειας και αντιαεροπορικής άμυνας απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης στη σύνοδο του...