Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η.Β: Σχέδιο νόμου βάζει τέλος στις αδικαιολόγητες εξώσεις στην Αγγλία

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων  θα απαγορεύεται  χωρίς ουσιαστική αιτία  να προβούν σε  έξωση στους ενοικιαστές ως μέρος της αναμόρφωσης του ιδιωτικού τομέα ενοικίασης στην Αγγλία.

Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα καταργήσει τις εξώσεις χωρίς αιτία και θα τερματίσει τις απαγορεύσεις στους ενοικιαστές που διεκδικούν επιδόματα.

Το νομοσχέδιο θα διευκολύνει επίσης τους ιδιοκτήτες να ανακτήσουν ακίνητα από αντικοινωνικούς ενοικιαστές.

Από την πλευρά τους οι ακτιβιστές για τη στέγαση είπαν ότι το νομοσχέδιο ήταν μια «τεράστια ευκαιρία» για τη βελτίωση της ζωής των 11 εκατομμυρίων ενοικιαστών στην Αγγλία.
Στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου προβλέπεται και η δυνατότητα των ενοικιαστών να έχουν ένα κατοικίδιο στο σπίτι τους, για το οποίο ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί αδικαιολόγητα να αρνηθεί.

Επίσης καθίσταται παράνομη η άρνηση ενός ιδιοκτήτη να ενοικιάσει σε οικογένειες με παιδιά ή σε εκείνες που λαμβάνουν επιδόματα.

Τους τελευταίους μήνες, οι ακτιβιστές της στέγασης έχουν ασκήσει αυξανόμενη πίεση στην κυβέρνηση να προωθήσει επειγόντως το πακέτο μεταρρυθμίσεων. Εδώ και καιρό ζητούσαν απο την κυβέρνηση να προωθήσει επειγόντως το πακέτο μεταρρυθμίσεων, ώστε οι ενοικιαστές να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε ασφαλή και οικονομικά σπίτια, απαλλαγμένα από αυθαίρετες εξώσεις και κλιμακούμενες αυξήσεις ενοικίων.

Ωστόσο άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς και ορισμένοι συντηρητικοί βουλευτές, έχουν προειδοποιήσει ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να αναγκάσει περισσότερους ιδιοκτήτες να εγκαταλείψουν την αγορά και να μειώσουν την προσφορά ενοικιαζόμενων ακινήτων.

Πέρυσι, έρευνα από το Shelter, μια φιλανθρωπική οργάνωση στέγασης, ανέφερε ότι σχεδόν 230.000 ιδιώτες ενοικιαστές είχαν λάβει ειδοποίηση έξωσης χωρίς δική τους υπαιτιότητα από τον Απρίλιο του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Πέφτει σήμερα η αυλαία στη δίκη για την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται σήμερα, μετά από διαδικασία 14 μηνών, περίπου 100 συνεδριάσεις, την εξέταση περίπου 60 μαρτύρων, την αξιολόγηση των θέσεων της...

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 29 Μαρτίου, (Β’ Χαιρετισμοί) σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Μάρκου επισκόπου Αρεθουσίων, Μαρτύρων Κυρίλλου διακόνου και των συν αυτοίς παρθένων και ιερωμένων. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό όνομα που να γιορτάζει σήμερα. Άγιος...

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...