Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Νεπάλ: 84χρονος Ισπανός, τραυματίστηκε λίγο πριν γίνει ο γηραιότερος ορειβάτης στον κόσμο

Ένας 84χρονος Ισπανός ορειβάτης τραυματίστηκε καθώς προσπαθούσε να φτάσει στην κορυφή του όρους Νταουλαγκίρι του Νεπάλ, της μίας από τις δύο κορυφές άνω των 8.000 μέτρων που του απέμεναν ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου που θα έχει ανέβει στα 14 ψηλότερα βουνά του πλανήτη.

Ένας σέρπα έπεσε πάνω στον Κάρλος Σορία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κνήμη, ανέφεραν τα μηνύματα που αναρτήθηκαν εκ μέρους του στο Twitter και το Facebook.

Ο Σορία ετοιμαζόταν για την τελική ανάβαση στην κορυφή, όταν σημειώθηκε το ατύχημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Himalayan Times. Αυτή ήταν η 15η προσπάθειά του να ανέβει στο Νταουλαγκίρι.

«Έπεσε ενώ σκαρφάλωνε στην κορυφή (…) και τραυματίστηκε στο πόδι», ανέφερε ο Τανεσουάρ Γκουραγκάι, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Seven Summit Treks, που παρέχει βοήθεια στον Σορία.

Ο Σορία και οι συνοδοί του βρίσκονταν σε υψόμετρο 7.600 μέτρων. Οι σέρπα οδηγοί του ανέλαβαν να τον μεταφέρουν πίσω στον καταυλισμό βάσης, ώστε από εκεί να τον παραλάβει ελικόπτερο για να τον πάει στην Κατμαντού, εξήγησε ο Γκουραγκάι.

Ο Σορία έχει κατακτήσει 12 από τις ψηλότερες κορυφές του κόσμου (άνω των 8.000 μέτρων) και του απέμεναν μόνο το Νταουλαγκίρι στο Νεπάλ και το Σισαπάνγκμα στο Νεπάλ ώστε να γίνει ο γηραιότερος ορειβάτης που θα έχει ανέβει και στα 14 ψηλότερα βουνά του πλανήτη. Είχε αφιερώσει την προσπάθειά του στους ηλικιωμένους που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία της Covid-19.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα ακόμη «δώρο» επεφύλασσε για την Ελλάδα ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor’s, κατά τη νέα αξιολόγηση του. Αν και διατήρησε αμετάβλητη τη βαθμολογία...

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης παραχώρησαν σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«H κυβερνοασφάλεια και οι διαρροές Προσωπικών Δεδομένων», είναι το αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη...