Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αλβανία: Την ερχόμενη Δευτέρα θα αποφασιστεί η αποφυλάκιση ή μη του Φρέντι Μπελέρη – Μενέντεζ: Προβληματική η σύλληψη

Την ερχόμενη Δευτέρα (22 Μαΐου), το μεσημέρι, θα αποφασιστεί από το Ειδικό Δικαστήριο Τιράνων, αν θα αποφυλακιστεί ή θα συνεχιστεί η προφυλάκιση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές και διπλωματικές πηγές στην αλβανική πρωτεύουσα.

Χθες επισκέφτηκε τον Φρέντι Μπελέρη στις φυλακές Αυλώνας ο Γεν. Γραμματέας του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Χάρης Λαλάκος προκειμένου να δει από κοντά τις συνθήκες κράτησής του και την κατάσταση της υγείας του.

Από την απόφαση της Δευτέρας θα εξαρτηθούν οι επόμενες εξελίξεις στο θέμα, που πρωτίστως αφορά στην επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου από τον Φρέντι Μπελέρη.

Την όλη υπόθεση που έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις, πέρα από την Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας και στην Ελλάδα, χειρίζεται πλέον η Εισαγγελία για την πάταξη της διαφθοράς (SPAK).

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ χαρακτήρισε προβληματική τη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη.

Αντιλαμβάνομαι  πως οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων δικαστηρίων, είναι θεμελιώδη στοιχεία μιας δημοκρατίας αλλά προβληματίζομαι για τη σύλληψη ενός πολίτη ελληνικής εθνικότητας από την Αλβανική Αστυνομία, τον Διονύση Μπελέρη, δύο μέρες πριν τις εκλογές, δυο μέρες πριν τις εκλογές. Ενώ περιμένουμε τα στοιχεία να αναδυθούν, η Ελληνική κυβέρνηση είχε κάνει ξεκάθαρο ότι αυτό θα είχε αρνητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.Τι κάνουμε για να επιβεβαιώσουμε πως οι Αλβανικές αρχές παραβιάζουν την έννομη τάξη και ποια είναι η επόμενη κίνηση μας;” ανέφερε χθες κατά την ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο Αμερικανός γερουσιαστής.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελέγχους σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο πληροφορικής, τεχνολογίας και συναφών υπηρεσιών διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας για πιθανή...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας μετέβη στην Πιονγκγιάνγκ αυτή την εβδομάδα για συνομιλίες σχετικά με τη διμερή συνεργασία στο πεδίο της ασφάλειας, μετέδωσε...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αρχές της Κολομβίας διέταξαν χθες να εγκαταλείψουν τη χώρα «διπλωμάτες της πρεσβείας της Αργεντινής» στην Μπογοτά, έπειτα από βαριές δηλώσεις του αργεντινού προέδρου...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...