Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε στα 87 του ο Σρίσαντ Χιντούτζα, ο μεγαλύτερος γόνος της πλουσιότερης οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Σρίσαντ Χιντούτζα, ο μεγαλύτερος γόνος της πιο πλούσιας οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του πατέρα μας ΣΠ Χιντούτζα», σημειώνει σε ανακοίνωση εκπρόσωπος της οικογένειας.

Ο «SP», όπως αποκαλούνταν ο Σρίσαντ Χιντούτζα, πέθανε την Τετάρτη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο. Ήταν «ένας οραματιστής τιτάνας της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων, ένας ανθρωπιστής και φιλάνθρωπος», πρόσθεσε.

Η οικογένεια Χιντούτζα είναι επικεφαλής του διεθνούς ομίλου Hinduja Group, ο οποίος έχει επιχειρήσεις κυρίως στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα και την υγεία και απασχολεί περισσότερους από 150.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο.

Η οικογενειακή περιουσία υπερβαίνει τα 28 δισεκατομμύρια στερλίνες, σύμφωνα με την κατάταξη των Sunday Times για το 2022. Ο Σρίσαντ Χιντούτζα είχε βρεθεί στο επίκεντρο μιας οικογενειακής διένεξης ενώ έπασχε από άνοια. Η υπόθεση είχε έρθει στη δημοσιότητα το Νοέμβριο, όταν την υπόθεση ανέλαβε η δικαιοσύνη.

Ο εν λόγω δισεκατομμυριούχος δεν είχε την κατάλληλη φροντίδα, με αποτέλεσμα ένας δικαστής να εξετάσει το ενδεχόμενο να τον βάλει σε δημόσιο οίκο ευγηρίας.

Ο ίδιος είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο το Μάρτιο 2021, αλλά, όταν η υγεία του βελτιώθηκε, η οικογένειά του δεν είχε καταφέρει να βρει κάποια λύση για τη στέγαση και τη φροντίδα του, παρά «την εξαιρετική έκταση των οικονομικών μέσων τους», είχε εξηγήσει ο δικαστής.

«Μου είχαν πει πως είναι ένας άνθρωπος αγαπητός και σεβαστός. Όμως δεν ήταν αυτό που του συνέβη. Δεν έγινε σεβαστός» στην υπόθεση αυτή, είχε δηλώσει ο δικαστής. Η συνεννόηση στους κόλπους της οικογένειας είχε διαλυθεί έπειτα από διένεξη σχετικά με μια τράπεζα στην Ελβετία.

Η οικογενειακή επιχείρηση ιδρύθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα στην Ινδία, όμως η διαχείρισή της γινόταν επί δεκαετίες από το Ιράν, πριν η επανάσταση στα χρόνια του 1970 την υποχρεώσει να εγκατασταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Σρίσαντ Χιντούτζα είχε βρεθεί στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων στις αρχές των χρόνων του 2000, στο πλαίσιο ενός πολιτικού σκανδάλου που είχε ξεσπάσει στην κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ.

Εργατικοί βουλευτές είχαν κατηγορηθεί ότι άσκησαν πίεση για να βοηθήσουν τον Χιντούτζα να αποκτήσει τη βρετανική υπηκοότητα. Ο Πίτερ Μάντελσον είχε αναγκασθεί έτσι να παραιτηθεί το 2001 από τη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για τη Βόρεια Ιρλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας εξαπέλυσε μέσα από ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κάνοντας λόγο για...

ΕΛΛΑΔΑ

Πέφτει σήμερα η αυλαία στη δίκη για την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται σήμερα, μετά από διαδικασία 14 μηνών, περίπου 100 συνεδριάσεις, την εξέταση περίπου 60 μαρτύρων, την αξιολόγηση των θέσεων της...

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 29 Μαρτίου, (Β’ Χαιρετισμοί) σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Μάρκου επισκόπου Αρεθουσίων, Μαρτύρων Κυρίλλου διακόνου και των συν αυτοίς παρθένων και ιερωμένων. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό όνομα που να γιορτάζει σήμερα. Άγιος...