Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η αεροπορική εταιρεία Air New Zealand αποκαλύπτει την τιμή των νέων θαλάμων ύπνου στην οικονομική θέση

Κανονικά, τα ξαπλωτά καθίσματα των αεροπορικών εταιρειών είναι μια πολυτέλεια που διατίθεται μόνο για τους επιβάτες της πρώτης και της επιχειρηματικής θέσης.

Αυτό όμως θα αλλάξει σε ορισμένες πτήσεις της Air New Zealand, όταν η αεροπορική εταιρεία λανσάρει το Skynest, μια ιδέα με κρεβάτια επί του σκάφους για τους επιβάτες της οικονομικής θέσης, τον Σεπτέμβριο του 2024.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά πέρυσι την ιδέα Skynest, στην οποία έξι κουκέτες ύπνου σε διάταξη κουκέτας είναι διαθέσιμες σε επιλεγμένα αεροπλάνα. Αυτή την εβδομάδα, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα λειτουργούν οι κρατήσεις, η τιμολόγηση και άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία, οι έξι κάψουλες θα βρίσκονται μεταξύ της οικονομικής και της premium οικονομικής καμπίνας σε ορισμένα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της απευθείας 17ωρης πτήσης μεταξύ Νέας Υόρκης και Όκλαντ, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων πτήσεων στον κόσμο.

Οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων για μια θέση στο θάλαμο με κόστος μεταξύ 400- 600 NZ$ (230- 350 ευρώ) για ένα τετράωρο κομμάτι, επιπλέον του κανονικού κόστους του εισιτηρίου τους. Το πλήρωμα καμπίνας θα αλλάζει τα κλινοσκεπάσματα σε κάθε θάλαμο μετά από κάθε χρήση.

Η Air New Zealand συνδέει για πρώτη φορά το Όκλαντ με τη Νέα Υόρκη

«Η αεροπορική εταιρεία έκανε αρκετή έρευνα σχετικά με τους κύκλους ύπνου. Ένας τυπικός κύκλος ύπνου είναι περίπου 90 λεπτά, οπότε μια τετράωρη συνεδρία δίνει την ευκαιρία στους πελάτες να χαλαρώσουν, να κοιμηθούν και να ξυπνήσουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Air New Zealand στο CNN Travel το 2022.

Οι ανέσεις στα Skynests θα περιλαμβάνουν θύρες φόρτισης USB, φως ανάγνωσης, ωτοασπίδες, σεντόνια πλήρους μεγέθους, κουβέρτα και μαξιλάρι. Υπάρχουν επίσης ζώνες ασφαλείας για να διασφαλιστεί ότι τα κρεβάτια τηρούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας εν πτήση.

Μόνο ένα άτομο κάθε φορά θα μπορεί να χρησιμοποιεί το θάλαμο, ακόμη και αν οι άνθρωποι επιθυμούν να το μοιραστούν με συντρόφους ή παιδιά. Για να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους επιβάτες να δοκιμάσουν την ιδέα, ο καθένας περιορίζεται σε μία τετράωρη συνεδρία ανά πτήση, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

«Έχουμε μηδενίσει την προσοχή μας στον ύπνο, την άνεση και την ευεξία, επειδή γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για τους πελάτες μας να φτάνουν ξεκούραστοι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Air New Zealand Γκρεγκ Φόραν σε δήλωσή του πέρυσι.

«Είτε κατευθύνονται κατευθείαν σε μια συνάντηση, είτε στο πρώτο κομβικό σημείο των διακοπών τους, θέλουν να ξεκινήσουν τρέχοντας».

Πίσω από τις σκηνές

Το πρόγραμμα Skynest ετοιμάζεται εδώ και αρκετά χρόνια. «Η εκτεταμένη διαδικασία έρευνας και σχεδιασμού μας, η οποία διήρκεσε πέντε χρόνια και 170.000 ώρες, οδήγησε σε ένα προϊόν που είμαστε σίγουροι ότι θα φέρει επανάσταση στην εμπειρία κατά τη διάρκεια της πτήσης για τους επιβάτες της οικονομικής θέσης», δήλωσε η Λεάν Γκέραχτι, επικεφαλής πελατών και πωλήσεων της Air New Zealand.

«Με το λανσάρισμα του Skynest κάνουμε πραγματικότητα τη δέσμευσή μας να παρέχουμε επιλογές, παράλληλα με την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους επιβάτες μας, και να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να πρωτοπορούμε στον κλάδο των αερομεταφορών».

Αρκετά αεροπλάνα Boeing 787 που ανήκουν στην αεροπορική εταιρεία ανακαινίζονται για να δημιουργήσουν χώρο για τις νέες κουκέτες ύπνου. Ενώ η αναβάθμιση της καμπίνας θα πραγματοποιηθεί σε εγκαταστάσεις της Boeing, το Skynest θα κατασκευαστεί αποκλειστικά στη Νέα Ζηλανδία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Η Air New Zealand δοκιμάζει φαγώσιμα φλιτζάνια καφέ στο αεροσκάφος

Εν τω μεταξύ, η Air New Zealand κατατάχθηκε ως η δεύτερη καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο το 2022.

Η εταιρεία, που αρχικά ονομαζόταν Tasman Empire Airways Limited (TEAL), ιδρύθηκε το 1939 για να συνδέσει τη Νέα Ζηλανδία με τις γειτονικές χώρες του Ειρηνικού. Μετατράπηκε σε Air New Zealand το 1965.

Πηγή: CNN

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Μία ένορκος στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της αφού δήλωσε ότι αισθάνεται φόβο καθώς δημοσιοποιήθηκαν ορισμένα στοιχεία της ταυτότητάς...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κόσοβο, Jeff Hovenier, δήλωσε ότι οι πρόσφατες περιπτώσεις δολοφονιών και αυτές της ενδοοικογενειακής βίας δείχνουν την ανάγκη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Υπογραμμίζω για μία ακόμα φορά ότι το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές βαίνει προς ολοκλήρωση και δεν υπάρχει καμιά απολύτως...

ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη απευθείας επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ στις 13 Απριλίου έχει επαναφέρει το σημείο εστίασης στις ικανότητες της αεροπορικής άμυνας καθώς οι Ισραηλινοί...