Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Υπο τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων η πόλη Μπαχμούτ

Υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται η πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Ως αποτέλεσμα των επιθετικών ενεργειών από τις μονάδες της Wagner, που υποστηρίχθηκαν από το πυροβολικό και την αεροπορία, (…) η απελευθέρωση του Αρτιομόφσκ ολοκληρώθηκε», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που αναφέρεται στην ουκρανική πόλη Μπαχμούτ με το όνομα που είχε την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Χθες Σάββατο, ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν την πόλη Μπαχμούτ, κάτι που διέψευσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Πριγκόζιν έχει παραδεχτεί ότι η Μπαχμούτ – μια πόλη που πριν από τον πόλεμο είχε πληθυσμό 70.000 κατοίκων – δεν ήταν στρατηγικής σημασίας, αλλά απέκτησε τεράστια συμβολική σημασία λόγω της έντασης των μαχών και των μεγάλων απωλειών για τις δύο πλευρές.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τις ρωσικές δυνάμεις

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τις ρωσικές δυνάμεις για την κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου προανήγγειλε ότι οι διακριθέντες στην επιχείρηση για την κατάληψη της Μπαχμούτ θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Με μία και μόνο αίτηση στην Ενιαία Πύλη Ψηφιακής Πρόσβασης στην Κοινωνική Προστασία ο πολίτης θα αιτείται για όλα τα επιδόματα και παροχές που...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχρεωμένες να ενημερώνουν άμεσα την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εάν διαπιστώνουν παραβάσεις σε πρατήριο το οποίο προμηθεύουν με καύσιμα, είναι πλέον οι εταιρείες...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 10% από την 1η Απριλίου, ενώ πιθανά θα επεκταθεί η ηλικία προσβασιμότητας σε αυτόν, σύμφωνα με τις προτάσεις...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή σχολιαζει με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, παραθέτοντας σχετικό απόσπασμα. «”Δεν ντρέπεστε”...