Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γουιάνα: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο κορίτσια από τη φωτιά στον σχολικό κοιτώνα

Δύο από τα κορίτσια που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο μετά την πυρκαγιά η οποία στοίχισε τη ζωή σε δεκαοκτώ συμμαθήτριές τους και αγοράκι σε σχολικό κοιτώνα στη Γουιάνα την Κυριακή εξακολουθούν πάντα να βρίσκονται σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση και μελετάται η διακομιδή τους στο εξωτερικό, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της μικρής αγγλόφωνης χώρας της νότιας Αμερικής με 800.000 κατοίκους.

«Αν είναι απαραίτητη η νοσηλεία τους στο εξωτερικό θα εγκριθεί, αλλά οι γιατροί δεν έχουν ακόμη εκφράσει τη συναίνεσή τους. Η κατάστασή τους είναι ακόμη πολύ κρίσιμη», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δρ. Λέσλι Ράμσαμι, σύμβουλος του υπουργείου Υγείας.

Οι δυο νέες, που παραμένουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας κυρίως αναπνευστικών προβλημάτων, όχι των εγκαυμάτων που υπέστησαν, διευκρίνισε.

Η Κούβα και τα Μπαρμπάντος προσφέρθηκαν να αναλάβουν τη νοσηλεία των παιδιών, ανακοίνωσαν οι αρχές προχθές Τρίτη.

Ο Δρ. Ράμσαμι δήλωσε επίσης πως δείγματα DNA στάλθηκαν στη Νέα Υόρκη, στο νοσοκομείο Mount Sinai, για να μπορέσουν να ταυτοποιηθούν τα πτώματα που είναι αδύνατο να αναγνωριστούν — των 13 από τα 19 θύματα.

Η εθνική εορτή της ανεξαρτησίας της Γουιάνας αύριο Παρασκευή (26η Μαΐου) θα μετατραπεί σε ημέρα μνήμης και περισυλλογής, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η προεδρία, που ήδη κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος τη Δευτέρα.

Τη φωτιά έβαλε το βράδυ της Κυριακής έφηβη, εξοργισμένη επειδή κατασχέθηκε το κινητό της από τους υπεύθυνους του κοιτώνα σχολείου θηλέων στη Μάχντια, μικρή περίκλειστη πόλη μεταλλείων και ορυχείων, περίπου 150 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Τζόρτζταουν.

Η έφηβη, που συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενη από την αστυνομία, πήγε στα λουτρά, περιέχυσε εντομοκτόνο σε κουρτίνα μπάνιου κι έβαλε φωτιά, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες συμμαθητριών της να σβήσουν τις φλόγες, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, ειδικά στην ξύλινη στέγη, και κατέστρεψε το κτίριο σχεδόν ολοσχερώς.

Δεκατρία κορίτσια και αγοράκι πέθαναν επιτόπου, άλλα πέντε κορίτσια υπέκυψαν σε νοσοκομείο της περιοχής της Μάχντια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα ακόμη «δώρο» επεφύλασσε για την Ελλάδα ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor’s, κατά τη νέα αξιολόγηση του. Αν και διατήρησε αμετάβλητη τη βαθμολογία...

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης παραχώρησαν σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«H κυβερνοασφάλεια και οι διαρροές Προσωπικών Δεδομένων», είναι το αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη...